Targos Bevo Hc kan net niet stunten 

Druk programma voor ploeg van coach Martin Vlijm  

Targos Bevo Hc heeft de tweede wedstrijd tegen Topolcany uit Slowakije onnodig verloren: 24-27. Het goede nieuws is dat Bevo in de tweede helft sterk terug kwam en bijna wist te stunten.

 

Bevo stond voor een vrijwel onmogelijke opgave om de

opgelopen nederlaag in Slowakije (32-25) te repareren. In De Heuf moest met acht doelpunten verschil gewonnen worden. Dat lukte niet. Topolcany plaatste zich voor de derde ronde van de EHF Cup, tot grote vreugde van de meegereisde supporters die luidkeels een feestje bouwden op de tribunes.

 

Kansen

De thuisploeg miste in de beginfase veel kansen. Aan de andere kant gingen de ballen er wel in. Met als gevolg dat Bevo in achtste minuut tegen een achterstand aankeek van 1-6. De voorsprong van de fysiek sterkere Slowaken kwam daarna niet in gevaar.

Na een kwartier stond er 4-9 op het scorebord en na twintig minuten 5-11. Topalcany liep zelfs uit naar 8-16. Daarna zagen de circa vierhonderd toeschouwers plotseling een veel effectiever Bevo dat met goed opgezette aanvallen terugkwam tot 11-16.

Martin Vlijm: “In de rust zei ik tegen de jongens; ‘ik ben niet boos, maar wel teleurgesteld’. Als je wilt winnen, dan moet je niet zoveel kansen missen. Binnen vijf minuten gooien we de wedstrijd weg. Dat neem ik mijn spelers kwalijk. In de eerste helft kregen we zestien doelpunten tegen, waarvan acht uit een break-out. We hadden het een stuk spannender kunnen maken.”

 

Vechtlust

Wel was de coach te spreken over de inzet en vechtlust van zijn team. Bevo knokte zich terug in de wedstrijd, mede dankzij een tijdstraf voor de Slowaken na 35 minuten spelen. Jeroen van den Beucken scoorde vervolgens vier keer achter elkaar binnen drie minuten en verkleinde daarmee de achterstand tot 19-22.

Een sensatie diende zich aan. De Slowaken hapten naar lucht. Sonni de Jonge maakte er op schitterende wijze 20-22 van en na een snelle uitval zette Eelco Weevers 21-22 op het scorebord.

Toch nam Topolcany het heft weer in handen en nam met nog vijf minuten te spelen een voorsprong van 21-24. Na opnieuw een tijdstraf voor de Slowaken kwam Bevo voor de tweede keer terug tot één doelpunt verschil (23-24). Een stunt zat er net niet in. Topolcany won uiteindelijk met 24-27.

 

Jongelingen

Bevo begon gehavend aan de wedstrijd als gevolg van de blessures van Nick de Kuyper en Dario Polman. De jongelingen Daan Versleeuwen, Max de Lange, Dennis Vlijm en Mark van den Beucken lieten een prima indruk achter. De jonge doelman, als invaller voor de niet helemaal fitte Bart Ravensbergen, verrichte een aantal uitstekende reddingen. Versleeuwen en Vlijm scoorden allebei twee keer en Max de Lange één keer. “Ze hebben hun kans gegrepen”, zei de trainer tevreden na afloop. “Als je bij mij goed speelt en traint, dan mag je blijven staan.”

 

Hasselt

Bevo heeft een druk programma voor de boeg.

Donderdag wacht de thuiswedstrijd in de BENE-League tegen Hubo Initia Hasselt. De Belgische ploeg verloor zaterdag in de tweede ronde om de EHF Cup kansloos met 30-21 van Oroshazi FKSE Linamar uit Hongarije. In de BENE-League staat Hasselt momenteel vierde met vier punten. Bevo heeft één punt minder.

Zaterdag moeten de manschappen van Vlijm naar HS Kras Volendam. Eind september werd de Noord-Hollandse ploeg in de strijd om de supercup met 28-26 verslagen. Volendam, dat aan kwaliteit heeft ingeboet, heeft net als Bevo drie punten.

“Het wordt zwaar met zoveel wedstrijden zo kort achter elkaar”, zegt Martin Vlijm. Over donderdag: “Je ziet het momenteel niet aan de stand, maar Hasselt heeft volgens mij het beste team in de BENE-League. Dat neemt niet weg dat we van ze kunnen winnen.”

 

Doelpunten Tagos Bevo Hc: Jeroen van den Beucken: zeven, Sonni de Jonge: vijf, Eelco Weevers: vier, Daan Versleeuwen: twee, Dennis Vlijm: twee, Robin Jansen: twee, Karim Tamim: één, Max de Lange: één.