Targos Bevo Hc geplaatst voor BENE-League 

Finaleplek lonkt voor landskampioen 

Door een verdiende overwinning op JMS Hurry Up (21-28) heeft Targos Bevo Hc zich zaterdagavond geplaatst voor de tweede editie van de BENE-League.

 

De beste vier ploegen van Nederland en België binden volgend seizoen opnieuw de strijd tegen elkaar aan.

Aan Nederlandse zijde doen mee OCI Lions, KRAS Volendam, FIQAS Aalsmeer en zoals gezegd Bevo.

 

Hurry Up had nog een kans, maar dan had de ploeg uit Drenthe zaterdagavond moeten winnen van de landskampioen. Dat lukte niet, dankzij een uitstekende tweede helft van Bevo. Martin Vlijm had genoten van zijn ploeg. “Er stond veel druk op deze wedstrijd. Daar geniet ik van. Daarvoor sport je.”

 

Onrustig

In Zwartemeer speelde Bevo voor rust te onrustig en miste het veel kansen. Hurry Up liet zien dat de goede prestaties recentelijk tegen Lions (nipt verlies), Aalsmeer (gewonnen) en Volendam (gelijkspel) geen toevalstreffers waren. De thuisploeg nam na enkele minuten spelen een voorsprong (3-1) en vergrootte die zelfs tot vijf doelpunten verschil (10–5).

 

Het was alsof Bevo daarna uit een winterslaap ontwaakte en zich besefte dat de eerdere nederlagen tegen Volendam en Aalsmeer weggespoeld dienden te worden. Dat resulteerde in een succesvol slotoffensief. Met rust was de achterstand teruggebracht tot twee doelpunten (12-10). Vlijm: “De ploeg ging met zelfvertrouwen de kleedkamer in. Daarna lieten ze zien hoe goed ze kunnen handballen.”

 

Sleutelspelers

In de tweede helft zagen de toeschouwers het Bevo van eind vorig seizoen en dat van de tweede competitiehelft in de BENE-League toen de finale werd bereikt.

Onder aanvoering van de uitstekende keepende Bart Ravensbergen startte de ploeg aan een indrukwekkende inhaalrace. Plotseling keerde het zelfvertrouwen terug bij sleutelspelers als Jeroen van den Beucken en Nick de Kuyper.

Vlak na rust nam de landskampioen een voorsprong (12-13), het signaal dat de diesel op stoom was gekomen. Hurry Up bood nog tegenstand tot 16-16 maar daarna denderde Bevo over zijn tegenstander heen, mede door de dekking die stond als een huis. Hurry Up kwam er niet meer aan te pas, getuige een indrukwekkende score tijdens de tweede helft: 9 - 18.

 

Doelgemiddelde

De manschappen van Martin Vlijm kunnen zich nog plaatsen voor de finale, maar dan moet zaterdag 9 mei in een beslist kolkende Heuf worden gewonnen van lijstaanvoerder en finalist Lions, die zaterdag in eigen huis hard onderuit ging tegen Volendam (22-29). Saillant detail: in het laatste kwartier van die wedstrijd scoorde Lions geen enkele keer meer. “Dat is niet des Lions”, reageerde Vlijm.

 

Het doelgemiddelde kan op de laatste wedstrijddag de doorslag geven in de strijd om de finaleplek tegen Lions. Volendam, dat moet spelen tegen laagvlieger Tachos, staat op +53, tegenover +57 voor Bevo. Qua punten staan beide ploegen gelijk.

 

Martin Vlijm ziet uit naar de wedstrijd tegen de koploper in een ongetwijfeld bomvolle Heuf: “Wij gaan ze pijn doen, die Lions. We moeten met een zo groot mogelijk verschil winnen. En dan maar zien of het genoeg is. Het wordt in ieder geval een mooie avond.”