‘Targos Bevo Hc gaat punten pakken’ 

Daan Versleeuwen heeft het blessureleed overwonnen. Hij ziet de wedstrijden in de BENE-League tegen Aalsmeer (donderdag) en Bocholt (zaterdag) met vertrouwen tegemoet.

Het klinkt zelfvertrouwd uit de mond van Daan Versleeuwen. Bocholt, met het slechtste doelgemiddelde in de BENE-League, is zaterdag de te kloppen ploeg. “Maar ook donderdag tegen Aalsmeer in De Heuf gaan we voor de winst. Dat moet haalbaar zijn.”

 

Na de verloren wedstrijden tegen Topolcany, Hasselt en Volendam had de ploeg van coach Martin Vlijm een week vrijaf. De trainingen zijn benut om de technische fouten uit de ploeg te krijgen.

Het was ook telkens hetzelfde liedje. Zwak beginnen aan het begin van de eerste en de tweede helft, en op het eind sterk terugkomen. Maar toen was het te laat.

Daan: “Tijdens de groepstrainingen afgelopen week ging het goed. We moeten tijdens de wedstrijden zorgen dat we lekker in het ritme komen, dat de dekking goed staat en dat we geen onnodige fouten maken. Het naar elkaar overspelen moet gewoon goed zijn. Dat deden we de laatste wedstrijden niet goed.“

 

Heeft dat met zelfvertrouwen te maken?

“Nee, dat geloof ik niet. Als gevolg van de blessures van Nick de Kuyper en Dario Polman moeten de jonge spelers meer spelen. Dat is goed voor hun ontwikkeling, maar het inpassen vergt wel tijd. Het is even zoeken naar elkaar.”

 

Hoe schat je Aalsmeer in?

“Ik denk dat de ploeg sterker is dan vorig seizoen. Er zijn een paar spelers bijgekomen, onder wie Tim Bottinga, de linker opbouwer, die van Quintus is gekomen. Maar als we hetzelfde doen als vorig jaar in Aalsmeer, dan komt het allemaal goed.”

 

Bocholt heeft de meeste doelpunten tegen in de BENE-League. Dat biedt kansen voor jullie zondag.

“We gaan er altijd voor om te winnen. Ook donderdag. We gaan er vol tegenaan. Ik verwacht dat we gaan winnen.”

 

In de verloren wedstrijd tegen Hasselt kreeg je de nodige speelminuten. Je speelde sterk.

“Natuurlijk was het even wennen na die slepende blessure. Maar het gaat nu steeds beter. Ik vind wel dat ik aanvallend beter kan. Daar moet ik aan werken. ”

 

Je bent moeilijk af te stoppen.

“Dank je wel. Het is fijn om na een lange blessure meer speelminuten te krijgen. De tweede lijn is mijn sterke punt. Daar moet ik het van hebben.”

 

De wedstrijd donderdag in De Heuf begint om 20.00. Zondag speelt Targos Bevo Hc om 15.00 uur in Bocholt.