Targos Bevo Hc fors onderuit in Antwerpen  

Targos Bevo Hc heeft de cruciale wedstrijd tegen KV Sasja HC in Antwerpen verloren met 28-15. Door het forse verlies staat de ploeg van Martin Vlijm laatste in de BENE-League. 

Na de royale overwinning op Aalsmeer (33-26) geloofden de spelers weer in een plek bij de eerste vier. De vier beste ploegen in de BENE-League spelen begin volgend jaar de finaleronde.

Maar dan moest zaterdag wel gewonnen worden van Sasja, zeker na het verlies tegen Bocholt (32-23) een week eerder. De wedstrijd eerder dit seizoen in de Heuf tegen de Antwerpse ploeg werd gewonnen met 24-20.

 

Beste speler

In Antwerpen speelde Bevo echter “een hele slechte wedstrijd”, aldus Martin Vlijm. Vrij snel stond zijn ploeg achter met 5-2. De ruststand bedroeg 14-10. In de tweede helft verdween het geloof in eigen kunnen. Bevo scoorde nog maar vijf keer, tegenover de Belgen nogmaals veertien keer. Doelman Bart Ravensbergen was de beste speler aan Bevo-zijde.

 

Martin: “We hebben het geprobeerd de eerste helft. We kwamen bijna terug tot één doelpunt. Juist op zulke momenten zit het ons niet mee. In de tweede helft was het snel bekeken. We hebben niet meer als een team gehandbald. Iedereen probeerde het op individuele wijze. Vorige week tegen Bocholt hebben we kunnen zien dat dat niet werkt. We leden ontzettend veel balverlies.”

 

Bovenbeen

Het zit Bevo ook niet mee. Bram Knippenberg viel na zeven minuten geblesseerd uit. Hij kreeg een knie in zijn bovenbeen. Het is de zoveelste tegenslag dit seizoen. Dario Polman en Eelco Weevers kampen nog met blessures. Daar kwam afgelopen week Max de Lange bij. Hij moet een kijkoperatie ondergaan zijn knie.

Nick de Kuyper is weliswaar terug, maar kan nog niet voluit gaan. “De blessures zijn allemaal verklaarbaar. Normaliter gebeurt dat in de loop van de competitie. Bij ons stapelen de blessures op zich echter op”, aldus de trainer.

 

Opstelling

De tegenslagen dwingen Vlijm tot het aanpassen van zijn opstelling. “Spelers staan telkens op andere posities. Na het wegvallen van Bram moest de dekking weer opnieuw georganiseerd worden. Zo krijg je geen vastigheden in het team. Daar komt bij dat Sasja heel goed speelde. Veel beter dan vorige week tegen Volendam, toen de Belgen ook wonnen.”

 

Zaterdag speelt Bevo thuis tegen Kras Volendam. Het wordt de derde onderlinge confrontatie dit seizoen. Eind september won Bevo de Supercup door Volendam thuis te verslaan met 28-26. Een maand geleden werd in het palingdorp verloren met 27-24 in de BENE-League.

 

De thuisploeg is gewaarschuwd. Afgelopen zaterdag won het team van de Limburgse coach Mark Schmetz met 34-30 van koploper Hasselt.

Vlijm: “We hoeven ons voorlopig niet meer te focussen op een plek bij de eerste vier. Dat betekent wel dat we vrijer handbal kunnen spelen. Het is gewoon zaak dat we weer goed handbal laten zien en hopen dat iedereen weer snel fit is.”

 

Doelpunten Bevo: Jeroen van den Beucken (negen), Nick de Kuyper (drie), Robin Jansen (één), Daan Versleeuwen (één), Sonni de Jonge (één). Tijdstraffen: Niek Jordens (twee minuten), Nick de Kuyper (twee minuten)