Targos Bevo Hc doet mee met Dorp & Duel 

Tijdens Dorp & Duel gaan teams uit de dorpen uit Peel & Maas met elkaar de strijd aan op sportief gebied, gaan ze dorpbijdragen doen en worden ze beoordeeld op Fair-Play.

 

Dorp & Duel is voor de deelnemers geheel gratis, ze ontvangen zelfs een eigen tenue!

 

Sporten:

De teams gaan sporten onder begeleiding van de lokale topsportverenigingen. Targos Bevo hc, landskampioen bij het Heren Handbal, Vc Peelpush, een van de beste damesteams in het volleybal en ZVV Beringe, (zaalvoetbal) zullen op hoog niveau het sporten begeleiden.

 

Als eerste krijgen alle teams clinics van deze verenigingen. Ze leren hier de basistechnieken, de spelregels en de geldende omgangsvormen binnen de sport. Daarna zal er gedurende drie woensdagmiddagen (14.00 - 17.00 uur) gesport gaan worden op de drie topsportlocaties. De teams spelen dan wedstrijden tegen elkaar waarvoor punten verdiend kunnen worden.

 

Dorpbijdragen:

Gedurende KERNgezond Dorp & Duel zullen de teams op eigen initiatief dorpbijdragen gaan uitvoeren. Dit houdt in dat de teams iets gaan betekenen in hun eigen dorp. Centraal hierin staat de ontmoeting met andere doelgroepen binnen de samenleving. Teams kunnen bijvoorbeeld samen met ouderen een activiteit gaan doen, meehelpen bij het opknappen van een project, helpen bij een sociale voorziening enz. Het is de bedoeling dat de teams hier zelf activiteiten voor verzinnen, vervolgens in samenwerking met hun KERNgezond Coach (een maatschappelijk stagiair van het Bouwens van der Boijecollege) actie ondernemen betreffende de doelgroep die ze willen ontmoeten en helpen. Na afloop zal het team een verslag schrijven en foto's opsturen. De KERNgezond Coach zal in dit proces goedkeuring geven aan de activiteit, het verslag beoordelen en contact onderhouden met de betrokken derde partij alsmede met de organisatie van Dorp & Duel. De KERNgezond Coach is het aanspreekpunt voor het team. Elk team voert minimaal twee en maximaal vier dorpbijdragen uit.

 

Fair-Play:

Fair-Play is het sportief met elkaar omgaan zowel in het veld als daarnaast. Tijdens de wedstrijden worden de teams ook beoordeeld op Fair-Play, zijn ze aardig tegen de tegenstander, respecteren ze de beslissingen van de scheidsrechters en gaan ze onderling sportief met elkaar om. Maar Fair-Play geldt ook buiten het veld. Zo zal er op 20 mei een themabijeenkomst gehouden worden. Deze zal ook rondom het thema Fair-Play zijn. Teams hoeven hier niet verplicht bij aanwezig te zijn. Teams die met minimaal 75% van het team aanwezig zijn krijgen hier uiteraard wel punten voor!

 

Voor alle drie de onderdelen zijn evenveel punten te verdienen.

 

Schrijf je nu dus in als je in groep 7 of 8 zit!

Meer informatie op www.veld7.nl/dorpenduel