Targos Bevo Hc blijft op koers  

RED RAG Tachos in Waalwijk verslagen met 26-32 

Targos Bevo Hc heeft een belangrijke en verdiende zege geboekt op Tachos. De ploeg van Martin Vlijm won in Waalwijk met 26-32 en blijft daardoor tweede.

Koploper Lions won moeizaam bij Hurry Up (27-28). Ook concurrent Volendam, derde op de ranglijst, beleefde een moeilijke avond. In Emmen werd het 24-26 tegen E&O. Zaterdag speelt Bevo in De Heuf tegen E&O, dat voorlaatste staat in de kampioenspoule.

 

Tachos, met Arjan Stuiver als gevaarlijkste speler, kon de eerste twintig minuten stand houden. De thuisploeg nam zelfs een voorsprong van 7-5 tegen de stroef startende landskampioen.

De laatste tien minuten van de eerste helft kwam Bevo goed op dreef hetgeen zich vertaalde in een 8-10 en 9-13 voorsprong. Met rust stond het 11-15.

 

Voorsprong

In het begin van de tweede helft verzuimde de ploeg van Martin Vlijm om de voorsprong te vergroten. Een inzinking, zoals tijdens de voorgaande wedstrijden bleef uit, ook al kwam Tachos een paar keer dichterbij.

Tot 22-24 wist de thuisploeg aardig bij te blijven. Daarna zette Bevo de toon. Via 23-27 en 25-29 werd het uiteindelijk toch nog een royale overwinning: 26-32.

Vlijm: “We hebben gedaan wat we moesten doen: winnen. We speelden niet sprankelend, maar dat had ook met het spel van Tachos te maken. De ploeg speelde heel traag, met de bedoeling ons uit het spel te halen. Af en toe speelden we te geforceerd.”

De coach noteerde enkele meevallers. Jeroen van den Beucken - vorige week liep hij een enkelblessure op – kon toch spelen. Daar kwam bij dat Nick de Kuyper na een slepende blessure steeds beter begint te spelen. De international scoorde drie keer.

Nog meer goed nieuws. Toon Leenders speelt vanaf volgend seizoen weer voor Bevo. Daar wilde Vlijm graag iets over kwijt. “Vorig jaar hadden we in Ron Klemann de man van de ervaring. Volgend seizoen wordt Toon de man van de ervaring.”

 

Ranglijst

Komend weekend zijn geen verrassingen te verwachten. Bevo wint thuis van E&O, Lions gaat in eigen huis de twee punten pakken tegen Tachos en Volendam zal het hetzelfde toen tegen rode lantaarndrager Houten. Outsider Aalsmeer, dat twee punten minder heeft dan Bevo, krijgt een behoorlijke kluif aan Hurry Up.

“Eindelijk spelen we zaterdag weer eens thuis. Uit tegen E & O was een slechte wedstrijd. Daarom moeten we een fijne pot neerzetten”, zegt Vlijm. “Verder is het belangrijk dat Aalsmeer wint. Dan zijn de vier ploegen voor de BENE-League volgend seizoen zo goed als zeker bekend: Lions, Volendam, Aalsmeer en Bevo. Dat haalt Hurry Up dan niet meer in.”

In de laatste werken van de competitie treft de Bevo de drie opponenten Lions, Volendam en Aalsmeer thuis. De bovenste twee teams strijden onderling om het kampioenschap. “Van de laatste zes wedstrijden spelen we er vier thuis. Dat is een voordeel. Het kan weer een prachtig seizoen worden voor Bevo”, aldus de trainer.

 

Doelpunten: Dario Polman (negen), Sonni de Jonge (vijf), Pim Augustinus (vier), Jeroen van den Beucken (vier), Nick de Kuyper (drie), Karim Tamim (twee), Niek Jordens (twee), Max de Lange (twee) en Robin Jansen (één).