Targos Bevo HC begint aan laatste reeks wedstrijden BENE-League 

‘Knokken voor plek bij eerste vier’ 

Targos Bevo Hc hervat zaterdag de competitie in de BENE-League met de uitwedstrijd tegen FIQAS Aalsmeer. Trainer Martin Vlijm hoopt op een goed resultaat. “We willen bij de eerste vier eindigen.”

 

Hoe was de nieuwjaarsreceptie afgelopen zaterdag in De Heuf?

Martijn Vlijm: “Gezellig druk. Dat had er mede mee te maken dat de Dames 1 moesten spelen. Van de selectie waren er niet veel spelers vertegenwoordigd. Een paar spelers zijn zoals bekend met jong Oranje in Engeland. De rest had een vrij weekend. De een bezocht zijn familie, de ander koos voor een weekendje er tussenuit.”

 

De thuiswedstrijd tegen FIQAS Aalsmeer begin november vorig jaar wonnen jullie met 33-26. Wat zegt dat over de wedstrijd zaterdag tegen die ploeg?

“Het is zaak dat we de competitie goed hervatten, willen we de vierde plek veilig stellen. Dat wil niet zeggen dat het in Aalsmeer gemakkelijk zal zijn. Beide teams hebben een tijdje geen competitie meer gespeeld. Aalsmeer miste in De Heuf enkele spelers en is nu weer compleet. Het wordt een spannende wedstrijd.”

 

Over compleet gesproken. Hoe ziet de ziekenboeg van Bevo er op dit moment uit?

“Max de Lange en Eelco Weevers zijn nog geblesseerd. Dario Polman traint weer volop mee. Hij kan tien tot twintig minuten spelen.”

 

Wie zie jij in de top 4 eindigen voor de finalewedstrijden in de BENE-League?

“Tongeren, Hasselt en Lions zijn denk ik zeker van de finalewedstrijden. Het laatste ticket zal gaan naar Bocholt, Sasja, Volendam of Bevo. We gaan er alles aan doen om de laatste vier te halen.”

 

Terugblikkend op de eerste seizoenshelft; wat staat je het meeste bij?

“De vele blessures. We hebben drie maanden lang iedere wedstrijd met een ander team moeten spelen. We hadden al een jong team en dat is door die blessures nog jonger geworden. Met als gevolg dat we wisselvallig hebben gespeeld. De laatste wedstrijd tegen Tongeren was ouderwets goed. Op dat niveau moeten we de competitie minimaal hervatten. Dat zal trouwens niet gemakkelijk zijn. De meeste geblesseerde spelers zijn terug. Ze zullen nog even moeten wennen aan elkaar.”

 

Hoe verklaar je de vele blessures?

“Door het drukke programma en deels door pech. We hebben nu al net zoveel wedstrijden gespeeld als vorig seizoen. En dan moet na de BENE-League de strijd om het landskampioenschap nog beginnen. Tegen die tijd zijn we gelukkig wel blessurevrij.”

 

Brengt de BENE-League wat je ervan had verwacht?

“Ja. De ploegen zijn aan elkaar gewaard. Dat maakt deze competitie zo spannend. Natuurlijk hadden we liever meer wedstrijden gewonnen. Het liefst zou ik willen dat de BENE-League uitgroeit tot een volwaardige competitie met twaalf ploegen. Acht ploegen is te weinig. De trainers van de andere teams delen die mening. Echter, daar hebben we als trainers weinig invloed op. De handbalbonden beslissen.”