Tandenloos Eurotech Bevo Hc kopje onder 

De vele in Carnavalsstemming verkerende Bevo-supporters kregen in de derby tegen Lions een teleurstellend optreden van hun helden voorgeschoteld. In een duel waarvoor normaal gesproken geen van de spelers gemotiveerd hoeft te worden ontbrak elk spoor van strijdlust, passie en vooral zelfvertrouwen.

. Excuses voor een nederlaag waren aanwezig met het ontbreken van twee steunpilaren. Zowel Geert van de Goor, als Pim Augustinus moesten vanaf de kant toekijken. Een verklaring voor het gebrek aan inzet was er echter niet. Vanaf het beginsignaal waren het de Lions die zich heer en meester toonden. Gedreven en agressief gingen de mannen van coach Gabrie Rietbroek te werk en kwamen in de eerste 5 minuten al meteen 5 keer tot scoren. Daarbij werd de thuisploeg geholpen door matig defensief werk van de gasten. Ook in aanvallend opzicht kon Bevo Hc niets paraat maken. Knullig balverlies, slappe schoten zonder overtuiging waren aan de orde van de dag. Geen doelpunten dan ook voor de Heldenaren in de eerste 5 minuten en derhalve een 5-0 achterstand. Na elke aanval daalde het toch al niet bijster hoge zelfvertrouwen nog verder met een desastreus vervolg van de eerste helft tot gevolg. Na minder dan 20 minuten spelen stond een 13-2 tussenstand op het scorebord en was al duidelijk dat er voor de Bevo-mannen niets te halen zou zijn in sporthal Glanerbrook. Het vuur ontbrak bij de spelers. Even vonkte het nog rond de 20ste minuut. 4 Heldense treffers op rij en een prima redding van doelman Lukasz Wasilek gaven de stand een iets minder dramatische aanblik, 13-6. De opleving was echter van korte duur. Onder leiding van een sterke Marko Pejovic, uiteindelijk verkozen tot ‘man of the match’, herpakten de Lions zich weer en gingen met een 17-9 voorsprong rusten.

 

Na de hervatting maakte Bevo Hc aanstalten om er toch nog een wedstrijd van te maken. 3 Snelle treffers op rij brachten weer wat leven in de brouwerij. De stand werd 17-12 en gaf plotseling weer uitzicht op een acceptabel eindresultaat. Ook dit keer hield de wederopstanding echter niet lang stand. Daarvoor bleek het zelfvertrouwen te broos. Een extra inspanning van de thuisploeg tilde de stand binnen enkele minuten naar 23-13. Daarmee was het verweer van de Heldenaren definitief gebroken. Het leidde echter niet tot een rustig voortkabbelende slotfase. Daar waar bij Bevo Hc het nodige vuur ontbrak, toonden enkele Lions-spelers er een overdaad van. Na ruim 40 minuten werd Marco Vernooy met een dubbele tijdstraf van het veld gestuurd en omdat hij eerder al tegen een tijdstraf was aangelopen, betekende dat de rode kaart voor hem. Op de strafbank kreeg hij twee minuten later gezelschap van ploeggenoot Nikola Miricki, die ook al tegen zijn derde tijdstraf was aangelopen. Op het scoreverloop had het gemis van beide spelers geen effect. Lions bleef het duel domineren en pakte uiteindelijk een verdiende 34-24 overwinning.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Merijn Haenen 7; Wouter Leenen 4; Daan Versleeuwen, Jeroen van den Beucken 3; Andrzej Wasilek 2; Ron Klemann, Lukas Koppes, Bram Knippenbergh, Nick de Kuyper en Tom Wismans 1.