Summermasters 2017 

Afgelopen zaterdag speelden de Dames D2 het Summermasters toernooi in Stein. Gelukkig was iedereen goed voorbereid op de warmte en had het veld voldoende schaduwplekken.

Summermasters bevat zowel veldwedstrijden (gras) als beachwedstrijden. Voor de meiden een leuke afwisseling ook omdat ze telkens om en om een veld en beach wedstrijd speelden.

 

De eerste wedstrijd (gras) was gelijk een spannende tegen Handbal Venlo. De Bevo-meiden kwamen goed uit de startblokken maar Venlo haakten aan. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 8-8. De volgende tegenstander was V&L. De meiden moesten erg wennen aan de eerste beachwedstrijd en het zand was ook erg warm vanwege het prachtige zonnige weer. Ook deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 5-5. De derde tegenstander in de poule was het organiserende ESC’90. Deze wedstrijd (gras) leverde een nipte winst op voor de Bevo-meiden: 4-3.

 

Vervolgens speelden de meiden tegen dezelfde tegenstanders maar nu op de andere ondergrond. Zoals verwacht ging de beachwedstrijd tegen Handbal Venlo weer gelijk op. Ditmaal trokken de Bevo-meiden wel aan het langste eind: 25-24 winst. De laatste graswedstrijd was een prooi voor de Bevo-meiden. Ze liepen makkelijk door de verdediging van V&L heen en de Bevo-keepers hielden hun doel schoon: 10-0. De laatste wedstrijd werd een belangrijke. Zouden de meiden nog de poule-winst kunnen pakken? De beachwedstrijd tegen ESC’90 ging gelijk op al kon je zien dat het voor iedereen een vermoeiende dag was geweest. Iedereen speelden op zijn laatste krachten. Na 18 minuten spelen verloren de Bevo-meiden met 16-17.

Tussendoor was er ook nog een shoot-out spel waarbij het doel in vakken was gedeeld. Elk vak leverde een x aantal punten op. De 10 hoogste scores telden mee. Het team met de hoogste score kreeg een extra punt in de poule. De Bevo-meiden haalden een bijna perfecte score van 37 uit 40 punten.

 

Toen was het tijd voor de prijsuitreiking. Zouden de meiden toch een eerste plek hebben behaald ondanks 4 verliespunten? De omroeper maakte het spannend, maar kwam met het verlossende antwoord: Bevo had de eerste plek gehaald in de poule. Gefeliciteerd meiden!

 

Het team vond het een erg leuk toernooi en gaat nu tijdens de training nog een aantal keer oefenen op het beachveld in Heythuysen. Tijdens het toernooi hebben we spannendere wedstrijden gezien als tijdens de competitie waarin de meiden kampioen werden. Wil je de meiden nog een keer komen feliciteren? Bevo organiseert een receptie voor alle kampioensteams van de vereniging op vrijdag 16 juli in de Metro, De Heuf. Hopelijk zien we jullie dan.

 

Stans, Nora, Britt B, Britt J, Emma, Evy, Lynn, Manja, Guusje, Danique en de coaches Heleen en Rowena.