Succesvolle handbaltour langs alle basisscholen in de gemeente Peel en Maas 

Handbal leeft in de gemeente Peel en Maas! 

Handbalvereniging Eurotech Bevo Hc maakt ook dit jaar weer met veel succes een heuse tour langs alle basisscholen in de gemeente Peel en Maas. In de persoon van combinatiefunctionaris en oud-international Ron Klemann krijgen alle leerlingen van groep 3 t/m 8 lessen balvaardigheid en handbal aangeboden. Met veel

enthousiasme ervaren de leerlingen hoe leuk en gevarieerd handbal kan zijn.

 

“Het is inspirerend om te zien hoeveel plezier kinderen met een bal kunnen hebben. Handbal is een dynamische sport waarin veel gebeurt en het is dan ook een uitdaging om ze te laten zien hoe uitdagend het handbalspelletje is. De juiste houding bij het werpen en vangen, dribbelen, scoren, maar ook springen, vallen en voetenwerk probeer ik zoveel mogelijk te verwerken in de oefeningen. Ondanks de vaak beperkte ruimte kun je door middel van gevarieerde stations toch iedereen op een leuke manier bezig houden. Het is vooral veel spelen, bewegen en zo ook nog de balvaardigheid vergroten. Deze lessen hebben zeker een positieve invloed op de beeldvorming van kinderen over handbal. Meer dan 2500 leerlingen hebben er uitgebreid kennis mee kunnen maken. Het is dan ook erg leuk om te zien dat de kinderen eigenlijk niet willen stoppen met de les.”

 

Daarom bieden de handbalverenigingen (in de kernen Maasbree en Baarlo is ook voor handbalvereniging BSAC gepromoot) de mogelijkheid aan om een aantal gratis trainingen bij te komen wonen. De samenwerking met BSAC is daarin belangrijk. Kinderen enthousiast maken is één, kinderen enthousiast houden is de uitdaging. Beide verenigingen kunnen elkaar helpen door de handbalsport positief uit te dragen en te leren van elkaar. Twee sterke handbalverenigingen in de gemeente Peel en Maas die elkaar helpen zoveel mogelijk kinderen te overtuigen dat handbal tof is!

 

Als afsluiting van deze succesvol verlopen tour zal er op 9 mei een scholentoernooi, voor de groepen 7 en 8, om de Peel & Maas Cup in de Heuf plaatsvinden. Tevens zullen er vanaf 21 mei ook nog een aantal extra handbaltrainingen in het kader van de PadXpress (naschoolse activiteiten) aangeboden worden waarbij kinderen in de leeftijd 6-8 jaar zich voor in kunnen schrijven.

 

Handbal leeft in de gemeente Peel en Maas!

Bij deze dan ook nog een extra oproep voor kinderen uit groep 7 en 8

 

Vonden jullie de handbal les op school ook zo leuk en zou je graag in een echte 'handbalarena' een toernooi willen spelen?

Kom dan samen met je klasgenootjes naar de Peel & Maas Cup op donderdag 9 mei a.s. in de Heuf in Panningen. Het beste jongens (gemixt) en meiden team van Peel & Maas mag door naar het LK Schoolhandbal in Roermond!

Geef je nog voor 27 april op bij Peelenmaascup@live.nl

Vermeld hierbij je naam, klas, school en telefoonnummer. Opgave kan individueel, maar uiteraard het liefste per team. Overleg snel met je meester of juf en met elkaar. Om een team te maken zijn er minimaal 7 spelers per team nodig.

Activiteit in het kader van de PadXpress

 

Omschrijving

Na de kennsimakingslessen bij jullie op school komt nu de mogelijkheid om een aantal echte handbaltrainingen op het grote veld in de handbalhal van Eurotech Bevo Hc te gaan volgen. Onder leiding van oud-international Ron Klemann gaan jullie in een vijftal weken nog meer leren en vooral lekker spelen. Handbal is een dynamische sport, waarbij je nooit stil staat, behendigheid leert en zowel moet kunnen aanvallen als verdedigen. Er gebeurt altijd wat! De spectaculaire handbalarena in de Heuf geeft nog een extra dimensie aan de training. Heel veel nationale en internationale topwedstrijden worden hier regelmatig gespeeld! Geef je via de website van de PadXpress (www.padxpress.nl) op om hieraan deel te nemen.

 

Bijzonderheden

Trek sportkleren en binnenschoenen (gymschoenen) aan.

 

Start datum en tijd

dinsdag 21 mei 2013 16:00-17:00

 

Duur

5 weken 1 dag in de week

 

Data

dinsdag 28 mei 2013 16:00-17:00

dinsdag 04 juni 2013 16:00-17:00

dinsdag 11 juni 2013 16:00-17:00

dinsdag 18 juni 2013 16:00-17:00

 

Leeftijd

6 tm 8

 

Prijs per deelnemer

15 euro

 

Locatie

De Heuf sport-en evenementencentrum

Wilhelminastraat 44

5981 XW Panningen

 

Meer informatie en opgave

www.padxpress.nl