Succesvol Bevo Business Dinner Event ‘Gezondste Regio 2025’  

Vrijdag 25 mei was de Heuf in Panningen, de handbal-arena van handbalvereniging Bevo Hc, weer omgetoverd tot een mooie dinner locatie. Het thema ‘Gezondste Regio 2025’ zorgde voor een gastenlijst met gasten van diverse organisaties uit de regio.

Gastspreker Rob Baan (Metropolitan Farmer en eigenaar van Koppert Cress) vertelde zijn visie op voeding. Hij benadrukt dat de medische wetenschap zich vooral richt op genezing van ziektes, terwijl er aan de preventie-zijde zoveel meer te winnen valt. Hij zou graag een focus zien op voedselinhoud. Het oorspronkelijke voedsel van de mens is planten eten, aangevuld met dierlijk eiwit. De tuinbouw is al vele eeuwen de hofleverancier van gezondheid. en Nederland is hier vanaf 1600 een voorloper in. We kunnen dit met onze opgedane ervaring, onze sterke ondernemers, het logistieke kanaal en met kennis van de universiteiten een enorme nieuwe economie van maken.

Bij de Healthy Late Night namen Burgemeester Wilma Delissen-Van Tongeren, Gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen, Gezondheidsmaker Jan Jenneskens, Voorzitter LLTB Léon Faasen, CEO Brightlands Campus Saskia Goetgeluk en de voorzitter van Bevo Hc Mustafa Amhaouch plaats aan tafel.

Allen lichtte de eigen visie op ‘Gezondste Regio’ toe vanuit hun expertise. Hierin werd gezocht naar verbindingen, samenwerkingsvormen en ontwikkelingen. Op de stelling: gezondheid is vooral een privé aangelegenheid en daar moet de overheid zich niet teveel mee bemoeien. Mensen kunnen zelf prima bepalen wat goed en gezond is en de vraag: Op welke manier kunnen ondernemers een bijdrage leveren aan de ambitie om de gezondste regio te worden in 2025? Welke tips of suggesties heeft u? werden verschillende antwoorden en reacties gegeven.

Maurice Graaf vertelde wat hij met ‘Wijzijnkerngezond’ in deze regio doet en had daarna samen met trainer Jo Smeets van Herpertz Bevo Hc Heren 1 een leuke één-tweetje.

De gasten hebben van een heerlijk 4 gangen diner van Ria Joosten kunnen genieten wat werd uitgeserveerd door Heren 1 en de bijbehorende drankjes door Dames 1. Dat alles met mooie achtergrond muziek van Kate Moon.

Bevo Hc heeft wederom laten zien dat ze via Top- en breedtesport, in staat is om organisaties, instellingen en ondernemers bij elkaar kan brengen en samen te werken aan een maatschappelijke opgave.

Bent u geïnteresseerd in meer info over de Bevo Business Club neem dan contact op met business@bevohc.nl