Stunt Bevo blijft uit in Wit-Rusland 

Targos Bevo Hc heeft beide wedstrijden in Wit-Rusland verloren. Tegen de profs van HC Meshkov Brest ging de ploeg van Martin Vlijm zaterdag voor vijftienhonderd toeschouwers met 36-23 onderuit. Een dag later verloor Bevo de strijd om de derde en vierde plek van HC Vojvodina met 25-30. De ploeg keerde maandag met een mooie ervaring huiswaarts.

 

Ideaal was de voorbereiding voor de landskampioen niet verlopen. Aan het mini-toernooi in Wit-Rusland ging een busreis van liefst achttien uur vooraf, exclusief tussenstops. Na het ontbijt trainde de ploeg één uur in de hal, waar na een pastamaaltijd om half zeven moest worden aangetreden tegen HC Meshkov Brest uit Wit-Rusland.

 

Goede wil

De eerste minuten van de wedstrijd waren vooral aftasten. Doelpunten bleven uit, totdat Bevo de score opende. Na vijf minuten was het 1-2. Daarna draaide de thuisploeg de zaken om. HC Meshkov Brest liep uit naar 14-5 en bepaalde de ruststand op 18-8.

In de tweede helft toonde Bevo zijn goede wil en vocht terug naar 18-12. De laatste twintig minuten waren echter weer voor de thuisploeg. Met nog tien minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld. HC Meshkov Brest leidde inmiddels met 28-18 en liep daarna uit naar 36-23.

Trainer Martin Vlijm had het verlies vooraf ingecalculeerd, maar was toch niet helemaal tevreden. Hij zag zijn ploeg teveel fouten maken, mopperde hij tijdens de eerste time-out.

Een persoonlijk succesje boekte Dario Polman. Hij sloot de wedstrijd af als topscorer met zeven doelpunten. De andere doelpunten werden gemaakt door Jeroen van den Beucken (zes), Robin Jansen (vier), Pim Augustinus en Niek Jordens (ieder twee) en Nick de Kuyper en Sonni de Jonge (ieder één)

 

Ambiance

Zondagmiddag speelde Bevo tegen HC Vojvodina, dat een dag eerder met 21-25 zijn meerdere had moeten erkennen in TATRAN Presov. De ambiance was een andere dan tijdens de eerste wedstrijd. In de hal – die een capaciteit heeft van 3500 toeschouwers – waren tweehonderd liefhebbers getuige van de strijd om de derde en vierde plaats. Opmerkelijk was de scoringsdrift van Jeroen van den Beucken. Hij nam elf treffers voor zijn rekening!

Telkens keken de mannen van Martin Vlijm tegen een achterstand aan. Helaas wist Bevo het tij nimmer te keren. Na 26 minuten was de stand 10-12. Daarna liepen de Serven uit naar 10-15, waarna de 11-15 als ruststand op het scoreboard verscheen.

Opnieuw toonde Bevo na de rust veerkracht. De ploeg knokte zich terug in de wedstrijd. Na 36 minuten was het verschil nog maar twee doelpunten. Helaas kwamen de mannen van Martin Vlijm niet dichterbij. In de laatste tien minuten liep de Servische ploeg uit naar 21-27, waarna Bevo nog iets terugdeed, maar uiteindelijk met vijf doelpunten verschil verloor.

De andere doelpunten werden gescoord door Nick de Kuyper (vijf), Niek Jordens (vier), Pim Augustinus en Sonni de Jonge (ieder twee), en Robin Jansen (één).

 

EHF Cup

HC Meshkov Brest won het toernooi door TATRAN Presov in de finale te verslaan met 26-24. Targos Bevo Hc gaat door naar de tweede ronde van de EHF Cup. De wedstrijden worden gespeeld in het weekeinde van 11 en 12 oktober. De returns zijn een week later. Mogelijk wacht Volendam als tegenstander. Maar dan moet het team van Mark Schmetz uit Geleen wel zien te winnen van Topolcany uit Slowakije. De eerste wedstrijd verloor Volendam in eigen huis met 29-32.

 

 

Bekijk een aantal foto's van dit avontuur >hier