Streethandbal Vasteloavend 

Dinsdag 5 februari 2018 heeft de E en D-jeugd wedstrijden streethandbal gespeeld in hal 2. Er werd door de jongens en meiden in spannende wedstrijden hard gestreden op de 2 indoor streethandbal veldjes in de Heuf.

Doordat de handbalvloer deze hele week in hal 2 verwijderd is, hadden de jeugdtrainers van de E en D jeugd een alternatief gezocht: streethandbal.

Mbv tape werden er op de betonnenvloer twee streethandbalveldjes uitgezet.

 

Bij streethandbal spelen twee teams van 3 spelers en een keeper tegen elkaar. Er wordt gebruik gemaakt van verkleinde goals en een speciale zachte bal.

 

Om 17.00 uur stonden onze E-jeugd leden klaar. Zij hadden allemaal een vriendje of vriendinnetje mee mogen nemen. Bij de warming-up moesten de spelers/speelsters elkaar nadoen. Daarna hebben de jongens en meisjes verschillende trucjes met de bal geoefend. Vervolgens werden de kinderen verdeeld in teams van 4 spelers en zijn er op de 2 velden zeer spannende wedstrijden geweest. Er werd hard gestreden, de bal werd vaak veroverd en er werden zeer spectaculaire acties gemaakt. Ook werd de bal snel naar elkaar overgespeeld en werd er goed samengespeeld.

 

Om 18.15 uur stonden onze meisjes D-jeugd klaar. Deze meiden hebben eerst de regels met elkaar besproken. Geen fysiek contact, keeper moet mee aanvallen, iedereen moet de bal hebben gevangen voordat er gescored kan worden en er mag niet getipt worden. Trucjes zoals pirouette, bal door de benen, bal achter de rug langs gooien of blind gooien worden beloond met 2 punten.

 

Na de warming-up werden de meiden verdeeld in 5 teams en heeft ieder team 4 wedstrijden van 10 minuten gespeeld. Vooral blind gooien was bij deze meiden een favoriete truc... Wat deze handbalwedstrijden vooral leuk maakte was het bal-onderscheppend verdedigen. Hierdoor moesten alle speelsters gaan lopen zonder bal en was er veel strijd op het veld.

 

Zowel de trainers als de jeugd waren zeer enthousiast over deze handbalvorm. Deze handbalvorm past namelijk enorm goed bij het offensieve verdedigingsspel dat we bij Bevo in de E en D jeugd ook in de reguliere competitie spelen.

Dit alternatief is dus zeker voor herhaling vatbaar.