Sterke seizoenstart dames Eurotech Bevo Hc 

De dames van Eurotech Bevo Hc hebben zaterdagavond na een zeer spannende slotfase hun eerste overwinning van dit seizoen binnen gehaald. Na een ruststand van 15-15 werd Kwiek uit Raalte uiteindelijk met 30-29 verslagen.

 

De dames van de nieuwe trainer/coach Osvaldo Gomes

begonnen goed aan de wedstrijd. Er werd hard voor elkaar gewerkt en met name de verdediging stond de eerste 20 minuten van de wedstrijd als een huis. Het was Pien Koopmans die na 2 minuten spelen het eerste doelpunt van het seizoen maakte. (1-0). Via tussenstanden van 3-2 en 6-4 was het Ingrid Janssen die voor het eerst in de wedstrijd een verschil van 3 doelpunten liet aan tekenen.(9-6). Na ruim een kwartier spelen was het verschil zelfs 4 doelpunten (11-7). Na een time out van Kwiek kwam de tegenstander sterk terug. Via 13-11 en 14-13 kwamen ze 5 minuten voor de rust langszij (14-14) en namen hierna voor de eerste keer in de wedstrijd een voorsprong (14-15). Het was Tessa Timmermans die net voor het rustsignaal en in ondertal de gelijkmaker op het scorebord wist te zetten. (15-15).

Het waren met name Inge van Velthoven en Ingrid Janssen die er in het eerste kwartier van de 2de helft persoonlijk voor zorgden dat Bevo weer wegliep van Kwiek. Na een kwartier spelen stond er dan ook een 24-18 tussenstand op het scorebord. Via 25-20 en 29-22, 7 minuten voor tijd leek er geen vuiltje aan de lucht. Na wat omzettingen in de verdediging kwam Kwiek toch weer terug in de wedstrijd en scoorde in korte tijd liefs 5x achter elkaar (29-27). Hierna scoorde Carlijn Heesen het 30ste doelpunt voor Bevo. Kwiek wist in de slotfase nog 2x te scoren. Hierna klonk het verlossende eindsignaal door de sporthal. De ontlading was enorm zowel bij de speelsters als publiek.

 

De doelpunten voor Eurotech Bevo Hc werden gemaakt door Inge van Velthoven 11, Ingrid Janssen 7, Aicha Chida 5, Linda v/d Broek 2 Carlijn Heesen 2, Annette Bukkems 1, Tessa Timmermans 1 en Pien Koopmans 1.