Sterk Targos Bevo Hc klopt koploper 

Targos Bevo Hc heeft een verdiende 23-21 zege op koploper Callant Tongeren behaald. Het cruciale 23e doelpunt van Sonni de Jonge viel een half minuut voor tijd. De ontlading was groot aan Panningse zijde na een zenuwslopende slotfase van een enerverende wedstrijd, die op het scherpst van de snede werd gestreden.

De Belgen kwamen het sterkst uit de startblokken, omdat Targos Bevo Hc in de beginfase heel veel moeite had met de 6-0 verdediging van de koploper. Een met passie spelende Panningse ploeg vocht zich na een 1-3 achterstand terug in de wedstrijd. Tot 5-5 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Door enkele cruciale reddingen van uitblinkende doelman Marcus Hammerschmidt, een sterk Panningse defensie en de gemakkelijk scorende Nick de Kuyper en Jeroen van den Beucken liep Targos Bevo Hc uit naar een 16-11 ruststand.

 

Het was de vraag of Targos Bevo Hc het moordende tempo in de tweede helft kon volhouden. De Belgen kwamen na rust het best uit de startblokken en konden terugkomen tot 17-15. Targos Bevo Hc herpakte zich en consolideerde de voorsprong. Tussen de 15e en 25e minuut domineerden echter de beide defensies, die nauwelijks kansen weggaven. Bovendien staken de keepers Marcus Hammerschmidt van Targos Bevo Hc en Rudi Schenk van Callant Tongeren in uitstekende vorm. In die fasen scoorden beide ploegen maar een keer. De vermoeide Panningse ploeg zag de Belgen terugkomen tot 22-21, maar toen sloeg vlak voor tijd de nog niet helemaal fit zijnde Sonni de Jonge toe en scoorde de verlossende 23-21.

 

Een moegestreden Panningse ploeg kreeg een staande ovatie van het publiek. Een verdiende zege voor een opofferend spelend Targos Bevo Hc, dat duidelijk op de weg terug is. Zaterdag 28 januari gaat de ploeg op bezoek bij hekkensluiter Koornneef Quintus.

 

Doelpuntenmakers Targos Bevo Hc: Nick de Kuyper 8, Jeroen van den Beucken 7, Niek Jorden 4, Sonni de Jonge 3 en Toon Leenders 1.