Start BENE-League met perspresentatie in Antwerpen 

Vanaf 13 september vechten vier Belgische en vier Nederlandse topclubs uit wie de eerste volwaardige editie van de BENE-League Handball op zijn palmares mag zetten. De nieuwe formule is een eerste stap om de Lage Landen terug op de Europese handbalkaart te zetten. Sinds 2007 wordt al een Beneliga gespeeld in een bekerformule

over twee weekenden. In 2010 sprong ook Luxemburg op de kar om er een Benelux-competitie van te maken. Tot nu toe konden de Belgische clubs drie titels binnenhalen en de Nederlandse collega’s vier.

 

Op het Schoon Verdiep van het Antwerpse Stadhuis stelden de Belgische en Nederlandse handbalbond op woensdagmiddag de vernieuwde competitieformule voor, in aanwezigheid van de Antwerpse wethouder van sport Ludo Van Campenhout. Vanaf 13 september nemen drie Belgisch Limburgse clubs, Hasselt, Bocholt en Tongeren, en één Antwerpse, Sasja, het op tegen de beste vier ploegen van Nederland: Volendam, Bevo, Aalsmeer en Lions. De Luxemburgse clubs haakten kort voor de start van het project af, maar het is niet uitgesloten dat zij in een later stadium terug aansluiten.

In het weekend van 7 en 8 februari wordt de competitie beslecht in een Final Four. Daarna werken de ploegen in eigen land nog play-offs af, die beslissen over de Europese tickets en wie volgend jaar meespeelt in de BENE-League.

 

“De motivatie bij de clubs is groot. Hiermee leggen we de lat opnieuw hoger”, zegt Alex Jacobs, de coach van topclub Sasja en één van de drijvende krachten achter de BENE-League. “Iedere week een topwedstrijd spelen zal ons de mogelijkheid geven aansluiting te vinden bij de Europese subtop.”

 

(bron: www.handbal.nl)

Voor een foto-impressie van de persconferentie klik hier