Fysiotherapie / sportmedische begeleiding bij Bevo Hc 

Sportmedische begeleiding bij Bevo Hc 

Deze wordt verzorgd door de fysiotherapeuten Eric Driessen (Heren 1), Robin Smits (Heren 2), Sjoerd Kuypers (Dames 1) en sportmasseur/acupuncturist John van Ratingen (Heren 1). Op trainingsavonden kunnen leden van Bevo Hc bij hen terecht voor een eerste beoordeling van blessures. Als er sprake is van een ernstige en/of langdurige blessure zullen zij voor verdere diagnostiek en behandeling normaliter doorverwijzen naar Fysio-Support. In deze praktijk, gevestigd in De Heuf, is onder meer Peter Slots, medisch coördinator Bevo Hc en (sport) fysiotherapeut, werkzaam.

Fysio-Support  

Fysio-Support heeft op maandagavond van 18:30 tot 19:30 uur een inloopspreekuur voor blessures die niet ouder zijn dan één week. Hierbij wordt een blessure snel en deskundig beoordeeld en volgt een advies. Als fysiotherapeutische zorg geïndiceerd is zal in overleg worden bepaald op welke wijze dit het beste mogelijk is. Vergoeding hiervoor zal regulier via de (aanvullende) zorgverzekering van de sporter verlopen. Tevens is er op maandagavond meestal een sportarts i.o. in de praktijk aanwezig. Hier kun je als Bevo Hc lid terecht na verwijzing via John van Ratingen, Eric Driessen, Robin Smits, Sjoerd Kuypers of Peter Slots.

Netwerk 

Naast de reguliere (sport) fysiotherapie en revalidatie kan men ook gebruik maken van het netwerk van de behandelaars (o.a. sportartsen, orthopeden) en behandelcentra waar Fysio-Support nauw mee samenwerkt.

Doelstelling 

Door de sportmedische begeleiding bij Bevo Hc op deze wijze te organiseren hopen we dat blessures in een vroeg stadium ontdekt worden, zodat aansluitend de meest adequate behandeling kan worden ingesteld. Hierdoor kan het sporten weer snel en op een verantwoorde wijze worden hervat. Bij handballers/handbalsters die in behandeling zijn bij Fysio-Support, wordt het revalidatietraject meestal afgesloten met specifieke handbalrevalidatietrainingen.

Contact 

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de eerder genoemde leden van de sportmedische begeleiding van Bevo Hc. Direct contact met Fysio-Support is mogelijk via info@fysio-support.nl of telefonisch via 077-3082825.