Sportieve revanche? 

Na de zwakke wedstrijd tegen DSVD, waarvan uiteindelijk het behaalde punt als enige van belang bleek (plaatsing nacompetitie), volgde een zwakke wedstrijd in de eerste ronde van de nacompetitie uit bij Borhave. Deze ploeg is niet voor niets als tweede geëindigd en beschikt over een goed ingespeelde ploeg.

 

Het feit dat er geen gebruik mag worden gemaakt van hars en dat de Bevo-meiden enkele speelsters missen in de nacompetitie kan als verzachtend feit worden gebruikt voor een nederlaag uit bij Borhave, welke ploeg thuis veel punten pakt.

 

De wijze waarop de wedstrijd in de eerste helft werd opgepakt echter stemde tot grote ontevredenheid. Bij zwak spel en enig ongeluk komen dan oude kwaaltjes weer boven…en verdwijnt de grootste kracht in het spel van de Bevo-meiden (MET ZIJN ALLEN KEIHARD (SAMEN) WERKEN).

 

Gelukkig werd hier de laatste 25 minuten van de wedstrijd anders mee omgegaan zodat een bizarre uitslag werd voorkomen…

 

Deze week hebben de dames twee wedstrijden te verwerken, beiden thuis @De Heuf:

 

 

Woensdag 20.00: Bevo - DSS

 

Tegen DSS werd in de reguliere competitie twee keer verloren. Beide wedstrijden hadden de Bevo dames het gevoel dat er meer in had gezeten...

 

Wedstrijdverslag thuis (25-28), uit (30-35).

 

Ook DSS heeft de laatste weken te kampen met enkele niet inzetbare speelsters. Gezien de eerste twee wedstrijden zal het niet eenvoudig worden maar zouden er kansen moeten zijn om revanche te nemen op DSS voor de twee nederlagen in de reguliere competitie.

 

Van belang is echter dat de Bevo-meiden zich sportief revancheren en daar met zijn allen keihard aan werken!

 

 

Zaterdag 21.00: Bevo - Kwiek

(NB: laatste wedstrijd van de heren 1 ook thuis om 19.00 tegen Swift Arnhem!)

 

Tegen Kwiek werd in de reguliere competitie een keer gewonnen en een keer verloren. De thuisoverwinning op Kwiek in de openingswedstrijd bleek de voorbode van een leuk seizoen voor dames 1.

 

Het zoekende Kwiek uit die openingswedstrijd is echter op dit moment veel beter op elkaar ingespeeld. Als winnaar van de 4de periode en een terugronde met aanmerkelijk betere resultaten dan in de heenronde zijn zij als absolute favoriet de nacompetitie ingegaan. Zij zijn de enige ploeg die ook uitspreekt alleen genoegen te nemen met een overwinning in de nacompetitie teneinde over enkele weken met V&L uit te gaan maken wie volgend seizoen op het hoogste niveau mag uitkomen.

 

Hun uitspraken hebben ze nu ook kracht bijgezet door voor het eerst DSS te verslaan dit seizoen en ook nog in Heemskerk. Dit zal dus ook een zware dobber worden, maar waarom zouden de Bevo-meiden niet weer een stunt kunnen uithalen? De druk ligt in elk geval volledig bij Kwiek.

 

Wedstrijdverslag thuis (30-29), uit (25-31).

 

Tot langs de lijn!

 

Sportieve groet,

 

Dames 1