Spetterende kick-off 50 jaar Bevo-familie  

Met een spetterende kick-off in sporthal De Heuf is Herpertz Bevo Hc het jubileumjaar begonnen.

 

Driehonderd handballers en familieleden verzamelden zich omstreeks het middaguur voor een gezamenlijke lunch in de handbalarena. ‘Heufspeaker’ Wim Knippenbergh dankte het organisatiecomité en sponsoren voor hun bijdragen.

“We vieren als één familie een groot feest”, zei Knippenbergh, en dirigeerde de hongerige eters vervolgens naar de knakworsten bij het buffet.

Daarvoor hadden de jeugdleden hun honger opgewekt op een gevarieerde stormbaan in de hal ernaast.

 

Zege

Na het eten presenteerden alle teams zich.

Het herenteam sloot de eerste ronde van het jubileum af met een oefenwedstrijd tegen Kungälvs HK uit Zweden, het team van voormalig Bevo-speler Robert Fasnacht. Bevo won met 30-27, na een 15-15 ruststand. Bevo - waar Nick van den Beucken de eerste helft indruk maakte met vijf doelpunten - wist een voorsprong niet vast te houden en moest dulden dat de Zweden zelfs met een doelpunt voor kwamen te staan. Na rust zette de ploeg van coach Jo Smeets de puntjes op de i. Vrij gemakkelijk liep Bevo weg van zijn Zweedse tegenstander. De zege kwam geen moment meer in gevaar, ook al deed de BENE-League-club het in de eindfase rustig aan.

 

Feestavond

Voorzitter Mustafa Amhaouch toonde zich verheugd over de vlekkeloze organisatie van de kick-off van het jubileumfeest. “Een toonbeeld van zelfregulering, zelfregulering a la carte, zou ik willen zeggen. Het idee is spontaan geboren. Als bestuur hebben we er ons niet mee bemoeid. Het enige wat we hebben hoeven doen is groen licht geven.”

Ron Klemann van het organisatiecomité: “Het eerste idee was een feestavond. Dat vonden we te mager, want je zult altijd meemaken dat een aantal mensen juist op dat moment niet aanwezig kunnen zijn. Zo kwamen we op het idee om er drie activiteiten van te maken. We willen iedereen bereiken. Op 19 januari vindt een pubquiz plaats. 4 mei volgend jaar staat de grote feestavond op het programma. We bouwen een jaar lang aan 50 jaar Bevo HC.”

Voorzitter Amhaouch: “Het zou mooi zijn als we het jubileumjaar kunnen bekronen met het kampioenschap in de BENE-League. Ik denk dat dat haalbaar is. We gaan ons nog versterken.”

Sabine Zelen van het organisatiecomité begeleidde de kinderen ’s morgens op de stormbaan. Zelf speelde ze twintig jaar handbal. “Ik ben trots als ik zie hoe de kinderen hier vandaag plezier beleven. En iedereen werkt belangeloos mee. Bevo is een echte familieclub.”

 

Ambities

Aan de grote opkomst te zien zit het wel snor met de aanwas van de handbalclub. Met de ambities trouwens ook. Rik Aendekerk (B2) en Melle van Katwijk (B1), allebei 15 jaar, zien in Dario Polman hun grote voorbeeld. Rik wilde na voetbal en judo een nieuwe sport uitproberen en koos voor handbal. “Dat vind ik toch wel het leukste.”

Voor Melle, zoon van oud-speler Danny van Katwijk, bestaat maar één sport: handbal. “Ik ben midden-opbouwer. Mijn ambitie is te spelen in het eerste team en daarna mijn loopbaan vervolgen in het buitenland. Daar ga ik alles voor doen.”