Spectaculaire zege Herpertz Bevo Hc in handbaltopper 

(door Mat Nellen) 

PANNINGEN- In een enerverende handbaltopper heeft Herpertz Bevo Hc het zeer sterke Hubo Initia Hasselt met 35-33 verslagen. De wedstrijd werd in een moordend tempo gespeeld. Het publiek kreeg waar voor zijn geld. Een wedstrijd die op het scherpst van de snede werd gespeeld. Het was een reclame voor de handbalsport.

Herpertz Bevo Hc opende weliswaar de score, maar in de beginfase van de wedstrijd trokken de Belgen het initiatief naar zich toe. Hubo Initia Hasselt maakte indruk en liet zien waarom zij OCI Lions de eerste nederlaag hadden toegebracht. Vanaf minuut 1 was het een handbalwedstrijd van hoog niveau. Dat zag ook handbalinternational Estevana Polman, die met de familie was komen kijken naar haar tweelingbroer Dario Polman. Alles zat in deze wedstrijd. Mooie doelpunten, spectaculaire reddingen van de uitblinkende doelmannen Brecht van Brabant bij de Belgen, Markus Hammerschmidt (voor rust) en Bram van Grunsven (na rust) van Herpertz Bevo Hc. Je kwam ogen tekort. Breekpunt was de inhaalrace in de eerste helft toen Herpertz Bevo Hc een 9-11 achterstand wist om te buigen naar een 14-12 voorsprong. De slotfase was zeer spectaculair, waarin Hubo Initia Hasselt op een gegeven moment met slechts vier veldspelers op het veld stond, en de thuisclub slechts vijf veldspelers mocht opstellen. Uiteindelijk ging Herpertz Bevo Hc met een 18-16 voorsprong rusten. Na de pauze hetzelfde spelbeeld: twee teams, die vol op de aanval speelden, maar ook keepers, die fenomenale reddingen verrichten. Dat allemaal in een moordend tempo en een steeds wisselend scoreverloop. Herpertz Bevo Hc bleef de bovenliggende partij, maar kon geen afstand nemen van Hubo Initia Hasselt. Pas in de slotfase had Herpertz Bevo Hc bij de stand 32-29 een marge van drie doelpunten, maar Hubo Initia Hasselt vocht zich knap terug tot 34-33 in de slotminuut. Dankzij een spectaculaire redding van Bram van Grunsven in diezelfde slotminuut bleef Herpertz Bevo Hc aan de leiding en werd voor vlak voor het eindsignaal de verlossende 35-33 gescoord. De topploegen ontlopen elkaar niet veel. Alleen Achilles Bocholt loopt iets weg. De Belgen hebben een voorsprong van drie punten op OCI Lions en vier punten op Herpertz Bevo Hc en Hc Visé BM. Komende zaterdag kan Herpertz Bevo Hc de achterstand op de Belgische koploper verkleinen, maar dan moeten de mannen van trainer Jo Smeets in hol van de leeuw in Bocholt verslaan. Zo gemotiveerd en gedreven spelend als in de topper tegen Hubo Initia Hasselt kan Herpertz Bevo Hc voor een stunt zorgen in Bocholt.

 

Doelpuntenmakers: Jeroen van den Beucken 13, Niek Jordens 5, Pim Augustinus, Robin Janssen en Dario Polman ieder 4, Wouter Sas en Niels Poot ieder 2 en Quinten Colman 1.