Spectaculaire competitiestart Eurotech Bevo Hc 

Op zaterdag 1 september stond de competitie-opening van de handbaleredivisie op het programma. Te gast in de Panningse sporthal De Heuf was de nummer 4 van het afgelopen seizoen, de ploeg die de Bevo-mannen de weg naar de BeNeLux-liga versperde, het Drentse E&O. Het beloofde vooraf een interessant en spannend duel te

worden en dat was voor NOS Studio Sport, NOS Langs de Lijn, L1 radio en Radio P&M reden om uit te rukken naar Panningen. Ook het publiek had de weg naar de handbalarena in groten getale weten te vinden.

 

Alle ingrediënten waren dan ook aanwezig voor een spectaculaire strijd … maar die leek er aanvankelijk niet te komen. E&O begon sterk met een solide defensie, een uitstekende doelman Dennis Schellekens en de gemakkelijk scorende Léon van Schie en Toby Trouw. De Bevo-mannen hadden hierop geen antwoord, vielen vooral op door slordigheden en een slappe afwerking. De spanning had zichtbaar invloed op de spelers van coach William Gommans. Na ruim 10 minuten stond dan ook een ruime 2-7 voorsprong voor de gasten op het scorebord. Bevo Hc zag zich genoodzaakt tot een vroege time-out en slaagde er vervolgens in om de achterstand te consolideren. Dichterbij komen zat er nog niet in. Met het inbrengen van doelman Lukasz Wasilek begon het tij zich langzaam te keren. Hij pakte een aantal belangrijke ballen en hielp om het zelfvertrouwen bij zijn medespelers te laten groeien. Ook de nieuwe aanwinsten Jos Arnoldussen en Niek Kuik deden bij hun debuut van zich spreken en gooiden er met name in fysiek opzicht een schepje bovenop. In de aanval toonden de nieuwe teamcaptain Pim Augustinus en Nick de Kuyper, na het afscheid van Ron Klemann dragende krachten binnen het team, hun herwonnen zelfvertrouwen en brachten de thuisploeg langzaam dichterbij. Na 25 minuten was de kloof verkleind tot 2 doelpunten, 9-11. Er was weer sprake van een echte wedstrijd. Kort rust hadden de Heldenaren zelfs uitzicht om terug te komen tot op één doelpunt, maar door een curieuze tijdstraf, één van de Bevo-spelers betrad met een verkeerd gekleurd keepershesje het veld, viel het doelpunt in de slotseconde juist aan de overzijde. 12-15 Was de stand bij rust.

 

Na de hervatting was E&O opnieuw de betere. Binnen de kortste keren was de oude voorsprong van 5 treffers in ere hersteld en stond een 13-18 tussenstand op het scorebord. Bevo Hc probeerde te forceren, maar oogstte slechts missers. Het zag er slecht uit voor de thuisploeg. Zeker toen doelman Thijs van de Mortel weliswaar uitstekend een strafworp wist te keren, maar vervolgens de rebound alsnog in het net zag verdwijnen, 15-20. Toch wensten de mannen van William Gommans niet bij de pakken neer te zitten. Ze bleven geloven in een goede afloop en strijden voor elke meter. Halverwege de tweede helft leek dit eindelijk een beloond te gaan worden. De doelpuntenmachine kwam langzaam op gang en doelman Lukasz Wasilek bleef maar ballen stoppen. Na driekwart wedstrijd was het Pim Augustinus die de achterstand terugbracht tot 19-21. Plotseling was alles weer mogelijk. Het thuispubliek ging er eens goed voor zitten en moedigde de eigen ploeg vol overgave aan. Tussen de 47ste en 51ste minuut zagen zij Bevo Hc 4 maal op rij scoren en voor het eerst in de wedstrijd de leiding nemen, 24-23. Bijzonder belangrijk in die fase was het werk van nieuwkomer en pikant genoeg voormalig E&O-speler Eelco Weevers. Met al zijn routine nam hij de Bevo-ploeg op sleeptouw en wist bovendien twee maal te scoren. Handbalarena De Heuf stond op ontploffen. E&O liet zich echter niet overdonderen en sloeg terug. Via treffers van Bart Lambert en Maarten Lueks kwamen de Drenten weer op voorsprong, 24-25. De spanning was om te snijden. Het publiek hield het allang niet meer op hun stoelen en stond hun favorieten luidkeels aan te moedigen. Achtereenvolgende treffers van Niek Kuik (25-25), Léon van Schie (25-26) en Geert van de Goor (26-26) brachten de stand weer in evenwicht. Nog 2 minuten waren er te spelen en E&O was in de aanval. Bevo Hc verdedigde zich met hand en tand en zag doelman Lukasz Wasilek met een uitstekende redding de bal veroveren. Nog 1 minuut op de klok en Bevo Hc in de aanval. Op hoog tempo ging de bal rond en belandde uiteindelijk bij Nick de Kuyper. Hij nam zijn verantwoordelijkheid en zorgde met een vlammend schot voor het 27ste Bevo-doelpunt, naar later bleek tevens het laatste van de wedstrijd. Een spectaculaire strijd tussen Bevo Hc en E&O beloofde het vooraf te worden. Een spectaculaire strijd met een 27-26 overwinning voor de thuisploeg werd het uiteindelijk. De ontlading bij spelers en toeschouwers in sporthal De Heuf was dan ook enorm.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Pim Augustinus 6; Nick de Kuyper, Eelco Weevers 5; Jeroen van den Beucken, Niek Kuik, Geert van de Goor 3 en Marijn Sinkeldam 2.

 

 

Bekijk de >teampresentatie van Heren 1

Bekijk de >reportage van de NOS

Nog meer berichten over de wedstrijd bij Overige Media