Sonni de Jonge: ‘Minder fouten maken dan tegenstander’ 

Targos Bevo Hc pakt zaterdag in de competitie de draad weer op tegen Red-Rag Tachos. Sonni de Jonge gaat uit van een zege. “We moeten Tachos niet laten geloven dat er een puntje te halen valt.”

Kan ik je even storen voor de voorbeschouwing?

Sonni de Jonge: “Dat kan wel. Ik ben aan het eten.”

 

Wat ligt er op je bord?

“Kipfilet met teriyaki-saus, rijst en sugar snaps, een soort peultjes.”

 

Een pot bier erbij?

“Nee man, ik moet zo meteen trainen.”

 

Hoe was dat, een week trainen zonder coach Martin Vlijm? Hij was met Oranje in Portugal.

“Goh, lekker man. Hahaha. Grapje. Het was een redelijk rustige week. Pim, Toon en Dario waren ook mee. We hebben aangepast getraind. Een extra krachtraining in plaats van een zaaltraining, omdat we met zo weinig man waren. Deze week hebben we weer normaal getraind.”

 

Voor de halve finale van de beker zijn jullie gekoppeld aan Aalsmeer.

“Thuis, dat is echt prima. Aalsmeer is altijd een lastige tegenstander. Het is wel lekker om door de week dan thuis te spelen. Dat is toch een iets mindere belasting.”

 

Hoe vind je dat Bevo speelt dit seizoen?

“We draaien een goed seizoen. Jammer dat we de finale van de Bene League niet hebben gehaald. Wel zijn we keurig derde geworden. In de reguliere competitie hebben we alleen verloren van Lions en een puntje verspeeld tegen Volendam. De overige wedstrijden hebben we allemaal gewonnen. We zijn nog niet klaar, maar we doen het niet onaardig vind ik.”

 

Jullie lieten een stijgende lijn zien, tot aan de wedstrijd tegen Lions.

“Dat was een enorme dip. Een offday, als je het zo mag noemen. Daarna hebben we het weer goed opgepakt. We maken wel fouten, maar minder dan de tegenstander. En dan win je.”

 

Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Tachos.

“We moeten ervoor waken dat we de tegenstander niet onderschatten. Tachos staat onderaan, wij tweede. Op papier moeten we dik winnen. Maar vergeet niet dat Volendam er verloren heeft. Niettemin ga ik ervan uit dat we winnen.”

 

Niek Jordens zei; tegen zulke tegenstanders moet je in het begin afstand nemen. Anders ga je tegen jezelf knokken.

“Dat is een wijze uitspraak. Het klopt. Als we Tachos laten geloven dat ze een punt of twee punten van ons kunnen afsnoepen, dan gaan ze knokken. Als we meteen vijf tot tien doelpunten verschil maken, dan gelooft de tegenstander er niet mee in. Dan is de wedstrijd gespeeld.”

 

Ben je tevreden over je eigen spel?

“Jawel. Ik speel redelijk constant. Natuurlijk kan het altijd beter. Ik heb wel eens een mindere dag en een betere dag.”

 

Tegen Hurry Up gooide je alle ballen erin.

“Dat is altijd een speciale wedstrijd voor mij. Vanwege mijn roots bij E&O. Hurry Up is de aartsrivaal van mijn oude ploeg. Vergelijk het met de rivaliteit die bestaat tussen Bevo en Lions.”

 

Hurry Up staat verrassend derde in de competitie. Tegen jullie had de ploeg geen schijn van kans.

“Ze deden het goed in de bekerwedstrijd tegen Lions. En ze draaien nog altijd mee voor een plek in de finale. Zolang Hurry Up wint, moeten wij ook winnen. Winnen wij ook de tweede wedstrijd, dan is het gespeeld. Maar als we een punt verspelen dan wordt het spannend.”

 

De Heren 2 doen het heel goed. Die spelen volgend seizoen wellicht ook eredivisie.

“Ik denk het ook. Super, voor het team en voor de club.”

 

Dat kan me nog een seizoen worden. Promotie Heren 2, het winnen van de beker en nationaal kampioen.

“Niet te geloven hè? Een topseizoen. Het kan wél, zeker weten.”

 

Ik wens je nog een smakelijke voortzetting van je maaltijd.

“Bedankt.”