Sonni de Jonge hoopt op fitte selectie 

‘Bevo pakt Supercup’ 

Sonni de Jonge was afgelopen zaterdag een van de uitblinkers bij Targos Bevo Hc tegen KV Sasje (24-20). Hij moest zijn goed spel in de tweede helft bekopen met mandekking door de topscorer van KV Sasja, Jeffrey Jacobs.

Sonni: “Voor mij persoonlijk was dat nadelig, want daardoor

Sonni de Jonge gaat met Targos Bevo Hc op voor de eerste prijs van het seizoen

werd ik minder in het spel betrokken. Ik kon mijn acties niet meer maken.”

 

Wat vond je van de wedstrijd?

“Op zich een prima wedstrijd. We begonnen wat zwakjes de eerste tien minuten. De rest van de eerste helft hebben we super gespeeld, waardoor we ver uitliepen. De wedstrijd was toen eigenlijk al gespeeld, dachten we. De tweede helft ging beduidend minder. We scoorden minder. De aanval wilde niet lopen. Sasja kreeg meer vat op ons. Uiteindelijk bleek de opgebouwde voorsprong voldoende voor de overwinning. Onze dekking bleef goed.”

 

Je was een van de uitblinkers. Zeker in de eerste helft.

“Ik zat goed in de wedstrijd en kon doen wat ik het liefste doe. Snel spelen, er lekker doorheen gaan en een paar doelpunten meepikken.”

 

Hoe verklaar je de terugval in de tweede helft?

“Je merkt als team dat het wat minder gaat. Spelers reageren daarop. De een raakt een beetje gefrustreerd, de ander gaat forceren. Dan gaat alles mis wat maar mis kan gaan. De wet van Murphy. Gelukkig konden we de knop omzetten, zodat we weer in een opwaartse spiraal terechtkwamen. Sasja raakte vermoeid, wij niet. Conditioneel zijn we behoorlijk sterk. Daardoor konden we de wedstrijd rustig uitspelen.”

 

Coach Martin Vlijm was lovend over de jonge spelers. Ze hebben de aansluiting gevonden met de top.

“Jonge spelers als Dennis Vlijm en Robin Jansen pakken het inderdaad heel goed op. De selectie is breder geworden en dat betaalt zich uit. Als Nick de Kuyper minder speelt, dan kan Robin Jansen dat opvangen, of andersom. We kunnen meer wisselen zonder dat er sprake is van noemenswaardig kwaliteitsverlies.”

 

Sasja geldt als titelkandidaat. Dat was in De Heuf niet te zien.

“Na afloop heb ik even met oud-teamgenoot Toby Trouw gesproken. Ze missen hun sterspeler en spelverdeler, Kevin Jacobs. Hij is geblesseerd.

Het echte Sasja moeten we nog gaan zien. Het is een super sterk team met veel nieuwe spelers.”

 

Zaterdag spelen jullie om de Supercup tegen Volendam. Hoe verloopt de voorbereiding?

“Rustig, zoals altijd. Lekker trainen en wedstrijdvideo’s bekijken. Hopelijk hebben we een fitte selectie. Vorige week was Karim (Tamim, red.) geblesseerd. Robin Jansen was niet helemaal fit. Na de training van vanavond (donderdag, red.) weten we meer.”

 

Durf je je te wagen aan een voorspelling?

“Bevo gaat winnen. En dat gaat gebeuren met 26-24.”

 

Hoeveel doelpunten ga je maken?

“Geen idee…. Als ik mijn spelletje kan spelen een stuk of vijf. Hopelijk gaat het hele team lekker scoren.”

 

Jullie spelen om 16.00 uur. Om 14.00 uur spelen de dames van Dalfsen - met oud-Bevo speelsters Fenne Rijks en Angela Steenbakkers - tegen Hellas om de Supercup.

“Dat gaat Dalfsen winnen. De uitslag durf ik niet te voorspellen. In het dameshandbal kan het alle kanten uitgaan.”