Solide verdediging brengt Eurotech Bevo Hc ruime winst 

De eerste overwinning van het seizoen, uitgerekend tegen koploper Aalsmeer, heeft de heren van Eurotech Bevo Hc zichtbaar goed gedaan. In het duel tegen Quintus van afgelopen zaterdag konden de Bevo-mannen de handballiefhebbers weliswaar nog niet echt bekoren, maar werd wel met overtuiging beslag gelegd op twee belangrijke

punten. Bij rust leidden de Heldenaren al met 11-13. Na het slotsignaal stond een afgetekende 16-24 op het scorebord. Echt tevreden was coach Martin Vlijm na afloop alleen over de winst en over de eerste 10 minuten van de eerste en tweede helft. In de resterende tijd werd naar zijn mening vooral in aanvallend opzicht te rommelig gespeeld.

 

Op bezoek in Kwintsheul gingen de heren van Bevo Hc voortvarend van start. Na 4 minuten stond al een 0-3 voorsprong op het scorebord. Die voorsprong had nog groter kunnen zijn als de Heldenaren niet al in de eerste minuut een strafworp hadden gemist. Verantwoordelijk voor de goede start was de uitstekende defensie. Er werd geconcentreerd en met passie verdedigend en dat leverde het thuis spelende Quintus aanvankelijk grote problemen op. Pas na 6 minuten kon het eerste Heulse doelpunt genoteerd worden. In het vervolg van de eerste helft bleef de verdediging goed functioneren, maar begon de aanval steeds meer te haperen. Zozeer zelfs dat Quintus zich kon terugknokken in de wedstrijd en na een klein kwartier een 7-6 voorsprong wist te nemen. Het zou achteraf de enige voorsprong van de thuisploeg in de wedstrijd blijken te zijn. De Bevo-mannen stelden snel orde op zaken. Goed verdedigend werk, onder leiding van een uitstekende doelman Bart Ravensbergen, bezorgde de gastploeg binnen enkele minuten weer een 7-9 voorsprong. Het verschil van twee treffers hield stand tot aan de rust, die bij 11-13 werd bereikt.

 

Na de hervatting brak de sterkste fase van de Heldenaren aan. Niet alleen in de verdediging, maar ook in de aanval liet de ploeg prima handbal zien. Vooral Dario Polman en Jeroen van den Beucken toonden zich bijzonder trefzeker. Samen zouden ze met 12 treffers uiteindelijk goed zijn voor de helft van de Bevo-productie. Resultaat van het goede spel was dat na 40 minuten een ruime kloof geslagen was, 13-20, en het duel voortijdig beslist leek. Slordig spel van de geel-blauwen voorkwam dat het verschil in de vervolgminuten verder groeide. De concentratie bij de Bevo-schutters liet na en Quintus kon de schade enigszins beperken. De overwinning van de mannen van Martin Vlijm kwam in het vervolg echter niet meer in gevaar. Daarvoor was de verdediging te solide.

 

De Bevo-coach liet na afloop weten over dit onderdeel tevreden te zijn. “De verdediging stond goed en met twee uitstekende doelmannen als Bart Ravensbergen en Thijs van de Mortel komen we dan niet snel in de problemen. In aanvallend opzicht moeten we de komende periode echter nog wel het nodige verbeteren,” waren de woorden van coach Martin Vlijm. Het laatste deel van de wedstrijd gebruikte hij om de jonkies Wouter Leenen (22), Max de Lange (21), Niek Jordens (19), Dennis Vlijm (18) en Robin Jansen (18) speeltijd te gunnen en zij maakten een prima indruk. Uiteindelijk wist laatst genoemde met een prachtig doelpunt de eindstand te bepalen op 16-24. Twee punten en winst op één van de concurrenten voor een plaats in de play offs zaten in de knip.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Dario Polman 7; Jeroen van den Beucken 5; Pim Augustinus, Eelco Weevers 3; Nick de Kuyper, Ron Klemann 2; Niek Jordens en Robin Jansen 1.