Slap Eurotech Bevo Hc afgetroefd door Hurry Up 

De heren van Eurotech Bevo Hc waren gewaarschuwd. Wedstrijden in Zwartemeer horen niet geschaard te worden onder de categorie eenvoudige klussen.

Afgelopen seizoen wisten de Bevo-mannen bij Hurry Up ternauwernood een overwinning uit het vuur te slepen. Na de mindere ervaring tegen provinciegenoot E&O van een

week eerder reisde de ploeg dan ook gealarmeerd en met goede voornemens naar Drenthe. Tot het gewenste resultaat leidde dit echter niet. De ploeg van Piotr Konitz beleefde een absolute offday en liet een schreinend gebrek aan scherpte zien. Niet zozeer bij aanvang van het duel. Toen domineerden de Heldenaren de wedstrijd en namen na 10 minuten een 3-5 voorsprong. Sprankelend was het spel in die fase niet, maar niets wees op dat moment op een teleurstellende afloop. Via treffers van Geert van de Goor en Dirk Peeters (2) liep de Heldense ploeg uit naar 5-8 en bleef het beste van het spel houden. Gaandeweg de eerste helft werden echter meer een meer tekenen van verval zichtbaar. De scherpte in de afronding liep steeds verder terug. Veel kansen werden gemist, door enerzijds schotpogingen zonder bezieling, anderzijds uitstekend keeperswerk van Guido Rink. De doelman van de thuisploeg beleefde een uitstekende avond en gaf overtuigend leiding aan de goed gestaffelde defensie. Niet verbazend was dan ook dat Hurry Up kort voor rust een eerste voorsprong kon pakken, 12-11.

 

Wie had gedacht dat de Bevo-equipe na de pauze als herboren aan de slag zou gaan, kwam bedrogen uit. Niets lukte in de beginfase van het tweede bedrijf. De thuisploeg profiteerde dankbaar en nam snel een 16-12 voorsprong. Met uitzondering van doelman Bart Leenen wist niemand een acceptabel niveau te halen. Gevolg was dat de kloof alleen maar groter werd. Ondanks enkele reddingen van de Bevo-doelman, liep Hurry Up naar 22-16. Vooral Ronald Suelmann, die uiteindelijk tot een totaal van 7 treffers zou komen, was een plaag voor de Heldense defensie. Uiteindelijk ging de overwinning met 28-22 verdiend naar de thuisploeg.

 

Komend weekend staat geen competitieronde op het programma en krijgt de Bevo-equipe alle gelegenheid om de wonden te likken. Eerst volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 2 oktober. Tegenstander in eigen huis is dan FIQAS/Aalsmeer.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Geert van de Goor 5; Nick de Kuypers, Ron Klemann, Dirk Peeters 4; Pim Augustinus 2; Jeroen van den Beucken, Rob Killaars en Merijn Haenen 1.