Selectie Nederlands Herenteam tegen Turkije 

Bondscoach Joop Fiege van het Nederlands Herenteam heeft de selectie bekend gemaakt voor de twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije. Van de oorspronkelijke lijst met 28 namen zijn zestien spelers overgebleven.

Het Nederlands Herenteam speelt de eerste wedstrijd tegen de Turken op woensdag 29 april 2015 in Ankara. De tweede ontmoeting tegen Turkije is op zondag 3 mei 2015 om 14.00 uur in Topsportcentrum Almere. Als voorbereiding op de duels tegen Turkije wordt er op zondag 26 en maandag 27 april een trainingsstage gehouden in het Duitse Essen.

 

In EK-kwalificatiegroep 1 gaan na twee wedstrijden WK-nummer 6 Kroatië en Noorwegen aan de leiding met twee gewonnen wedstrijden. Turkije en Nederland zijn beiden nog puntloos. ,,De derde plaats in de groep is een absolute must’’, vindt Joop Fiege.

 

,,Als eerste geeft het nog een minieme kans op plaatsing voor het Europees Kampioenschap (de beste nummer drie kwalificeert zich ook voor de Europese titelstrijd), maar het heeft ook gevolgen voor toekomstige lotingen. Als je vierde wordt in deze poule krijg je bij de volgende loting alleen maar sterke landen tegenover je en wordt plaatsing een stuk moeilijker’’.

 

Targos Bevo Hc is met 3 spelers goed vertegenwoordigd in de selectie. Nick de Kuyper, Bart Ravensbergen en Dario Polman maken deel uit van het team.

 

Samenstelling selectie:

1. Gerrie Eijlers – GWD Minden

2. Jeffrey Boomhouwer – MT Melsungen

3. Léon van Schie – Achilles/Bocholt

4. Bobby Schagen – HSG Nordhorn-Lingen

6. Iso Sluijters – TV Emsdetten

7. Patrick Miedema – HSG Nordhorn-Lingen

9. Nick de Kuyper – Targos/Bevo HC

10. Jasper Adams - TV Emsdetten

11. Bart Ravensbergen – Targos/Bevo HC

12. Tim Remer – TuS-N Lübbecke

13. Luc Steins – OCI/LIONS

14. Arjan Haenen – TBV Lemgo

15. Toon Leenders – HSG Nordhorn-Lingen

16. Fabian van Olphen – SC Magdeburg

17. Dario Polman – Targos/Bevo HC

18. Joris Baart – OCI/LIONS

 

Begeleiding:

1. Joop Fiege – Trainer/coach

2. Gino Smits – Assistent trainer

3. Robert Baardse – Fysiotherapeut

4. Ben Gabriel – Teammanager