Seizoensafsluiting D en E -jeugd  

Beachhandbal is een snelgroeiende tak binnen de handbalwereld. Fair play en sensationele aanvals- en verdedigingsacties staan centraal in dit snelle handbalspelletje op het zand. .

De trainers en trainsters van de E- en D- jeugd van Bevo hadden daarom geregeld dat op 20 juni de seizoensafsluiting op het beachveld bij Hendriks Graszoden in Heythuysen kon plaatsvinden

 

De afgelopen weken heeft de E en D -jeugd van Bevo tijdens de trainingen de wedstrijdelementen van beachhandbal op het gras geoefend: blote voeten, vliegertjes, 1/2 en 3/4 pirouettes en het snel wisselen van keeper en spelers.

 

Dinsdag 20 juni iets voor 17.00 uur verzamelden de spelers en speelsters van de ME2, ME3, ME4 en GE5 zich bij de Heuf. Nadat gecontroleerd was of iedereen aanwezig was, werden ze verdeeld over de auto's en vertrokken we naar het beachveld. Bij aankomst, natuurlijk meteen de schoenen uit en vloog iedereen het beachveld op...

 

Nadat iedereen even had kunnen wennen in het zand werden de teams ingedeeld en begonnen de wedstrijdjes van 2 x 5 minuten. In het begin nog iets onwennig, want op zand rennen is toch echt anders dan op gras. En ja, als de bal op het zand stuitert dan gaat ie alle kanten op.

 

Maar na 1 helft hadden de spelers en speelsters het wisselen goed door en zagen we erg leuke aanvallen en werd ook regelmatig een bal afgepakt in de verdediging. Als dat gebeurde hadden ze ook al snel door dat de bal richting de lege goal aan de overkant gegooid moest worden.

 

Er werd dus fanatiek gestreden om iedere bal en velen hebben hierdoor regelmatig in het zand gelegen. Na de wedstrijden kreeg iedereen nog een kans om een shootout te nemen. Na afloop werd een leuke foto gemaakt met de hele groep en konden de kinderen rond 7 uur weer naar de Heuf worden gebracht.

 

Om 19.15 uur stond de afsluiting voor de MD3, MD2 en MC3 op het programma.

Zij gingen onderling de strijd met elkaar aan op het beachveld in wedstrijdjes van 2x 9 minuten. Vliegertjes en zelfs hele pirouettes zorgden bij deze teams voor heel veel sensatie. Door het offensieve verdedigen werd ook bij deze groep de bal regelmatig afgepakt en op het lege doel gegooid: een uitdaging om de bal toch nog tegen te houden door de gereedstaande keepers....

 

Ook hier werd na afloop een mooie foto gemaakt en konden alle spelers, speelsters, trainers en trainsters terugkijken op twee zeer geslaagde seizoensafsluitingen.