Schouderblessure houdt Bram Knippenbergh aan de kant (update 28/10) 

Nadat Ron Klemann bij Eurotech Bevo Hc een tijdelijke rustpauze heeft ingelast in verband met zijn blessure aan zijn arm moet Pioter Konitz op dezelfde positie ook Bram Knippenbergh missen.

De jong oranje international heeft tijden de wedstrijd tegen Lions vorige week een blessuer opgelopen aan zijn rechterschouder. De medische staf van Eurotech Bevo Hc vermoedt dat er tijdens de wedstrijd door een klap op zijn schouder een scheurtje is ontstaan in een van de pezen. Nader onderzoek in Eindhoven moet komende week uitwijzen wat de precieze diagnose en de ernst van de blessure is. Al gevolg van deze blessure heeft Knippenbergh de trainingsstage, die volgende week op het programma staat, bij Oranje moeten afzeggen. Hoelang hij uit de roulatie is, is momenteel nog niet te zeggen.

 

Update: 28 oktober 2010

De schouderblessure van Bram Knippenbergh lijkt mee te vallen. Er werd aanvankelijk gevreesd voor een scheurtje in een van de pezen van de schouder, maar onderzoek bij Topsupport in Eindhoven heeft uitgewezen dat er geen scheurtje zit in de pees. Wel is geconstateerd dat de er een kneuzing in de schouder zit en dat er sprake is van een ontsteking. Hoe lang het herstel gaat duren is nog niet bekend, maar de verwachting is dat Bram begin volgende week de schouder weer licht mag belasten.