Schorsing Marijn Sinkeldam vernietigd 

Naar aanleiding van de uitspraak op 15 februari van de rechtbank te Arnhem wil het NHV het volgende meedelen. Op 15 februari 2012 heeft de rechtbank te Arnhem de door de Commissie van Beroep aan Marijn Sinkeldam (Eurotech Bevo HC) opgelegde schorsing vernietigd.

Daarmee is achteraf komen vast te staan dat de - in eerste instantie door de Tuchtcommissie (twee jaar en drie maanden) en later door de Commissie van beroep (vier maanden) - opgelegde schorsingen onterecht aan Marijn zijn opgelegd.

 

Ondanks het feit dat Marijn de negatieve gevolgen van de schorsing voor de duur van vier maanden niet meer kan terugdraaien, is hij verheugd met het feit dat thans civielrechtelijk is komen vast te staan dat hem geen verwijt valt te maken van het feit dat de bij hem aangetroffen specifieke stof via een door hem gebruikt legaal voedingssupplement in zijn lichaam terecht is gekomen.

 

Marijn dankt een ieder die hem in deze moeilijke periode heeft gesteund en hij is ervan overtuigd dat deze tegenslag hem uiteindelijk verder heeft gesterkt in zijn doel om als handballer het voor hem hoogst haalbare te gaan bewerkstelligen.

 

Het NHV wenst Marijn veel succes tijdens zijn verdere loopbaan als handballer.

 

Bron: persbericht NHV