Scheidsrechter Toon Daems overleden 

Vandaag, 29 december 2017, bereikte ons het droevige bericht dat Toon Daems vanochtend op 63-jarige leeftijd is overleden.

 

Toon was een zeer aimabele man die verknocht was aan het handbal. Nuchterheid en een recht door zee houding sierde hem, doch rechtvaardig en zeer geliefd door iedereen.

Toon was een graag geziene scheidsrechter als duo samen met Jan van Roij. Begin deze eeuw werd hij met zijn compagnon toe twee keer toe gekozen tot handbalscheidsrechters van het jaar, en afgelopen zomer vierde hij nog zijn 40-jarig jubileum als scheidsrechter voor het NHV. Samen met Jan van Roij floot Toon ruim 25 jaar samen, waarvan een 15 jaar op Eredivisie niveau. Zijn laatste Eredivisiewedstrijd floot hij samen met Jan in Almere in 2008, waarna de heren als duo zijn gestopt. Ook floot hij 8 jaar tijdens de Limburgse Handbal Dagen. Alvorens het startsignaal van de finalewedstrijd in Sittard vanavond, zal dan ook een minuut stilte gehouden worden.

 

Toon leed al enige tijd aan een ernstige ziekte. Toch voelde hij zich een tweetal weken geleden nog goed en heeft hij, naar later zou blijken, zijn laatste wedstrijd voor Bevo gefloten, de club die hij jaren lang trouw is gebleven. Anderhalve week geleden kreeg hij te horen dat zijn prognose niet gunstig was, en vanochtend is hij ons in de laatste dagen van het jaar alsnog veel te vroeg ontvallen.

 

Wij wensen zijn vrouw Jacqueline, kinderen en familie in deze moeilijke dagen veel sterkte toe.

 

Bestuur en leden Bevo Hc.