Ruime zege Bevo  

Tachos met 35-14 verslagen 

Bevo beleefde een goede generale voor de topper tegen Volendam komend weekend. In De Heuf werd afgelopen zaterdag Red-Rag Tachos verslagen met 35 -14. Het was de derde overwinning op rij.

Foto Ebisch Media

Tachos wist bij te benen tot 6 - 6. Daarna nam Bevo afstand. Er ontspon zich een bizar wedstrijdbeeld, mede door toedoen van de scheidsrechters. Op een gegeven moment telde Bevo nog slechts drie veldspelers. Niek Jordens, Dennis Vlijm en Jeroen van den Beucken kregen kort achter elkaar een tijdstraf van twee minuten opgelegd.

 

Op dat moment ging het publiek achter de thuisploeg staan en scoorde Sonni de Jonge zowaar 13 - 7. Bevo liep uit naar 15 - 7, waarna Tachos iets terug deed. Met 15 - 9 op het scorebord gingen beide ploegen rusten.

“De eerste helft verliep moeizaam”, vond Vlijm. “Met drie man deden we het beter dan met zes.”

 

Klasseverschil

In de tweede helft speelde Bevo geconcentreerder en stond de dekking beter. Tachos wist nog maar mondjesmaat het doel van de thuisploeg te bestoken. Doelman Mark van den Beucken, die Bart Ravensbergen afloste, hoefde slechts vijf treffers te incasseren. Daar stonden twintig treffers voor Bevo tegenover.

Martin Vlijm over de uitslag, 35 - 14: “Je weet van tevoren dat je wint. Dan is het leuker om met twintig doelpunten verschil te winnen dan met tien. De tweede helft hebben we het prima gedaan. We wisten dat Tachos het hoge tempo nooit kon volhouden.”

 

Tijdstraffen

Bevo kreeg in totaal vijf tijdstraffen waarvan vier in de eerste helft. Vlijm tilde er niet zwaar aan. “Vorige week tegen E&O, kregen we nul tijdstraffen. Vandaag speelden we feller. Dat zie ik liever dan dat er makke lammetjes op het veld staan.” Hij had zich wel geërgerd aan de scheidsrechters en liet dat merken. Over de gele kaart die hij kreeg: “Dat was dom van mij.”

 

Volendam

Zaterdag wacht de zware uitwedstrijd tegen Volendam. Enkele maanden geleden werd in de BENE-League thuis royaal gewonnen (35 - 18) van de ploeg van de Limburgse coach Mark Schmetz. Volendam speelde toen zonder de geblesseerde topspeler Jorn Smits. Smits is er dit keer wel bij. Zaterdag werd Aalsmeer in eigen huis verslagen met 22 - 31. Vlijm: “Het is een illusie dat we nog een keer met zulke cijfers winnen van Volendam. De ploeg is sterker dan vorig seizoen. We kunnen onze borst nat maken. Maar we gaan er wel heen om te winnen.”

 

Doelpunten: Jeroen van den Beucken (acht), Pim Augustinus, Robin Jansen en Sonni de Jonge (vijf), Rik Elissen (vier), Merijn Haenen (drie), Dennis Vlijm en Dario Polman (twee) en Toon Leenders (één). Tijdstraffen: Toon Leenders (twee keer twee minuten), Max de Lange, Jeroen van den Beucken, Niek Jordens en Dennis Vlijm (twee minuten).

 

Foto Ebisch Media