Ruime overwinning dames Targos Bevo Hc  

De dames van Targos Bevo Hc hebben zaterdagavond in een goed gevulde sporthal de Heuf een ruime overwinning behaald op hekkensluiter Nieuwegein. Na een ruststand van 16-9 werd het uiteindelijk 29-17 voor de ploeg van trainer Osvaldo Gomes.

Zonder de geschorste Aicha Chida en de geblesseerde keepster Nathalie Wouters(ze zal hoogstwaarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie komen) begon Bevo sterk aan de wedstrijd.

 

Het waren Inge van Velthoven en Linda v/d Broek die voor de eerste 7 doelpunten zorgden(7-1). Er was toen inmiddels een klein kwartier gespeeld. Nadat ook Nikki Budai haar eerste doelpunt had gescoord(8-2) kwam Nieuwegein sterk terug(8-6). Het was wederom Nikki Budai die met 3 doelpunten na ruim 20 minuten een tussenstand van 11-7 op het scorebord liet aantekenen. Uiteindelijk werd de rust bereikt met een 16-9 tussenstand.

 

In de 2de helft werd vanuit een ijzersterke dekking de voorsprong verder uitgebreid. Via 20-10 en 23-15 werd in de allerlaatste seconde door een doelpunt van Lisan van Hulten de eindstand bepaald op 29-17. Net voor tijd mocht A keepster Veronne Reinders nog haar debuut maken in dames1. Met 2 stops waaronder 1 gestopte 7 meter deed ze dit meer dan verdienstelijk.

 

De doelpunten voor Targos Bevo Hc werden gemaakt door Linda v/d Broek 8, Inge van Velthoven 8, Nikki Budai 7, Demi Smolenaars 4 en Lisan van Hulten 2.