Robin Jansen: Focus op Fiqas Aalsmeer 

Na het gelijkspel tegen Sporting Nelo wacht zaterdag een lastige uitwedstrijd in Aalsmeer.

Fiqas Aalsmeer dat de eerste BeneLeague wedstrijd ruim verloor op bezoek bij de Lions (36-24) is uit op revanche.

FotoReza

Neerpelt pakte een punt in de Heuf, blik eens kort terug ?

De afgelopen wedstrijd hebben wij met vlagen erg goed gespeeld. De start was uitstekend alleen konden wij dit hoge niveau niet vasthouden.

Doorgebrek aan felheid kon Nelo terugkomen en kwamen zij terug in de wedstrijd. De laatste 20 min kwamen er slordigheden in het team en vergaten wij ons eigen spelletje te spelen. Met z'n ruime voorsprong mag je het eigenlijk niet meer weggeven, dit kunnen wij onszelf kwalijk nemen.

 

Fiqas Aalsmeer is de volgende tegenstander, wat verwacht jij van die partij ?

Aalsmeer is een ploeg die veel lange aanvallen spelen, daarom is een goede afsluiting belangrijk. Wij moeten uitgaan van eigen kracht waarin het rendement hoog moet zijn. Bij een hoog rendement vermijden wij de break-outs van Aalsmeer.

 

Hoe bevalt het spelen en trainen onder de Belgische trainer Jo Smeets ?

De eerste indrukken zijn positief, het is een sympathieke trainer die goed nadenkt over het spelletje. Wat positief is aan Jo is dat hij de ploeg iets anders laat spelen dan afgelopen jaren en een eigen visie heeft. Wat mij aanspreekt is dat zijn trainingen erg gevarieerd zijn, echter mag hij ons af en toe wel eens een schop onder onze reet geven. Dit hebben wij nodig om te kunnen presteren.

 

 

Hoe ziet jouw wedstrijddag eruit. Doe jij nog specifieke dingen?

Ik sta meestal op tussen 10 en 11. Een pak melk en een goed ontbijt is dan erg belangrijk. Na het ontbijt ga ik altijd nog even een gamen en daarna gaat de focus op de wedstrijd. Een standaard ritueel, zowel bij een uit als thuis wedstrijd, is even een dutje doen. Eenmaal in de hal mag van mij het fluitsignaal snel klinken.

 

Wat is de doelstelling voor jouw dit seizoen?

Ik wil graag met Bevo een prijs pakken. Natuurlijk gaan we voor het hoogst haalbare, maar kijken wij van wedstrijd tot wedstrijd. Wij willen iedere wedstrijd winnen. Daar gaan wij voor !

 

Wat kunnen supporters die meegaan verwachten in Aalsmeer ?

Ik verwacht een pittige wedstrijd met veel strijd. Wij gaan er alles aan doen om 2 punten mee te nemen naar Panningen. Het team hoopt op veel support uit Panningen.