Regioselectie Limburg Nederlands Kampioen 

Het is een jaarlijks terugkerend handbalfeest waar de beste talenten bij de jeugd zich in de kijker kunnen spelen. Zo stonden ook afgelopen zaterdag 11 mei de Amsterdamse Sporthallen weer in het teken van de eerste van twee NK’s voor regioselecties.

Na een lange dag met handbal van een hoog technische niveau, waren de teams van Limburg (jongens) en Noord-Holland Zuid (meisjes) uiteindelijk de sterkste ploegen.

 

Omdat bij de eenwording van het NHV de afdelingen dit seizoen zijn verdwenen, was er voor het eerst gekozen voor een NK Regioselecties, waarbij veel regio’s zich lieten vertegenwoordigen door een HandbalSchool. Dit zorgde er mede voor dat de toeschouwers in Amsterdam vele mooie, verzorgde aanvallen kregen te zien, met puike individuele acties een sterk teamwerk.

 

Bij de jongens waren Limburg en NH Zuid te sterk voor regio’s Oost en Noord in poule A, en in B versloegen Zuid-Holland en Brabant regio NH Noord en het buiten mededinging spelende Graaf Huyn. In de halve finales was Limburg duidelijk te sterk voor Brabant (21-10) en won NH Zuid na een spannende pot met 13-15 van Zuid Holland.

 

In de finale liet regio Limburg zien over de individueel net iets betere spelers te beschikken, met een 18-12 winst en de Nederlandse titel als resultaat. Het brons ging naar Zuid-Holland dat Brabant met 14-16 versloeg.

 

Bij de meiden eindigen Zuid-Holland en NH Zuid na een onderling gelijkspel (9-9) op doelsaldo respectievelijk de tweede en eerste plek in groep A, daarmee Twente en Brabant onder zich houdend. In de andere groep was Limburg de sterkste ploeg, met NH Noord als tweede. Oost en Noord haalden de halve finales niet.

 

In die halve finales was het nagelbijten voor de selecties van Limburg en Zuid-Holland. Na een 11-11 eindstand bleek Limburg net even gelukkiger na penalty’s. De andere halve finale was een onderonsje tussen de Zuid en Noord-selecties van de HandbalSchool Noord-Holland. Zuid, dat de voormalige afdeling Midden Nederland vertegenwoordigde won met 14-10.

 

In de eindstrijd was de energie bij Limburg er een beetje uit, waar NH Zuid het tempo hoog hield en zich na 22-13 de terechte Nederlands Kampioen kon noemen. De derde plek ging naar Zuid-Holland dat NH Noord met 6-12 versloeg.

 

Bron: Handbal.nl

 

In de selectie van het winnende Limburgse team zaten Jordin van Berlo en Loek Michiels. Puck Verlinden vertegenwoordige Bevo in het team van de Limburgse meiden.