Quintus laat scoren na 

Vijf strafworpen missen en nog twee handenvol andere vrije kansen. Daarmee is de even onverwachte als teleurstellende nederlaag van de handballers van Quintus tegen BEVO (20-25) snel verklaard. Het was een avond waarop alles voor de Heulse ploeg tegen zat.

De bekende Duitse filosoof Schopenhauer zei ooit in een van zijn zwaarmoedige buien: 'slechts het ergste zal u overkomen.' Nu zijn er wel ergere dingen in het leven dan een verloren handbalpartijtje, maar toch was de stemming na afloop flink in mineur. Vooraf leek het zo'n mooi scenario: als Quintus zou winnen en Hurry Up zou volgens verwachting verliezen bij landskampioen Volendam, dan zouden de Westlanders de koppositie pakken. Maar 'als' en 'zou' tellen nu eenmaal niet in de sport en dus zakte de Heulse ploeg gewoon terug naar de vierde plaats.

 

Nog geen man overboord, want de formatie van het technisch duo Eelco Overkleeft/Jeroen Sebel zal de beste zes voor de play-offs wel halen. Een spannende nacompetitie ligt dan, net als aan het einde van het vorig seizoen, in het verschiet. Maar de verwachting was, dat Quintus deze competitie al vanaf het begin zou meestrijden om de eerste plaats. Met thuisnederlagen tegen E&O en nu Bevo en twee gelijke spelen (ook thuis) tegen Hurry Up en Limburg Lions is er even van hosanna geen sprake.

Net als in eerdere partijen dit seizoen kon de vinger vrij eenvoudig op de zere plek worden gelegd. Quintus heeft een ijzersterke verdediging met twee goede keepers daarachter. In aanvallend opzicht echter brengt de Heulse ploeg veel te weinig. Het scoren gaat zó moeizaam, dat het bijna gênant is om naar te kijken. Ook tegen BEVO werd de ene na de andere vrije kans om zeep geholpen. Tegen de verrassend sterk spelende Limburgse opponent resulteerde dat in een 0-5 achterstand na dertien minuten. Pas in de zestiende minuut scoorde de thuisclub het eerste doelpunt. Op topniveau in de eredivisie is dat het noodlot over je afroepen.

 

"Toch vond ik dat we het eerste kwartier best goed handbal speelde", probeerde coach Overkleeft de teleurstelling een tikje weg te poetsen. "De kansen waren er door goede combinaties, maar we schoten ze er niet in." Maar ja, dat is nou net de bedoeling, ook bij handbal. Je kunt nog zo mooi spelen, maar aan het einde van het spelletje tellen de doelpunten.

 

Quintus hobbelde vervolgens de hele wedstrijd achter BEVO aan. Een herboren Limburgse ploeg trouwens, want een paar weken geleden kwamen ze met heel matig spel nog ternauwernood weg bij debutant Hellas. Daarna heeft trainer/coach William Gommans kans gezien een gedisciplineerd spelend team klaar te stomen voor de grote wedstrijden. Met overwinningen op Volendam, Lions en nu dus Quintus.

 

Toch had een meer geconcentreerd spelend en vooral beter schietend Quintus beslist niet hoeven te verliezen van BEVO. Als de thuisclub maar een fractie van de kansen had benut, was het een gelijkopgaande partij geworden met een onvoorspelbaar resultaat. Nu moesten de Westlanders ontgoocheld met een zure nederlaag de kleedkamer opzoeken.

 

Doelpunten Quintus: Arjan Stuiver (6), Roald Stuiver (6), Kevin Okkers (3), Rolf Vijverberg (2), Alex Koop, Rens Reijgersberg en Lambert Zwinkels. Bij BEVO waren Geert van de Goor (10) en Pim Augustinus (6) de beste schutters.

 

 

Wedstrijdrapport

 

Amusementswaarde (**) :

De sfeer in de hal wilde er maar niet in komen, ondanks de enthousiaste Limburgse trommelaars. Als snel bleek dat de thuisclub niet lekker in de wedstrijd zat en dat kwam het kijkplezier niet ten goede. Het leukste handbal kwam van BEVO, dat gedisciplineerd en wachtend op de kansen een degelijke

partij speelde.

 

Scheidsrechters (***) :

De jeugdige arbiters Wim Palts en Léon Stigter verdienen een compliment voor hun debuut dit seizoen in de Elitegroep. Ze hadden het niet makkelijk, maar bleven onverstoorbaar en resoluut in hun beslissingen. Het duo maakte nog de klassieke beginnersfout, dat zij voor alles wat zij zagen ook floten. Dat was niet nodig. Minder fluiten betekent een snellere wedstrijd met meer spectaculaire momenten. Dat is een kwestie van ervaring. Afgaande op hun eerst optredens komt dat vanzelf.

Beste spelers:

Bij Quintus kon niemand ons bekoren. Het was allemaal net niet. Het afronden was bedroevend. Of het zou Arjan Stuiver moeten zijn die een paar maal haarscherp in de kruising schoot. De overige Heulse spelers hadden duidelijk een baalavond.

 

Bij BEVO waren we onder de indruk van Geert van de Goor. Een handige, beweeglijke speler met veel dreiging en oog voor zijn medespelers. Een hoofdrol was er voor doelman Thijs van de Mortel, al maakten de schutters van Quintus het hem wel erg gemakkelijk.