Puntloze start voor Eurotech Bevo Hc 

De heren van Eurotech Bevo Hc zijn het nieuwe jaar begonnen. In één week werden meteen twee duels afgewerkt tegen in beide gevallen hoger geplaatste teams. In beide gevallen werd verloren. Op donderdag 16 januari was OCI/Lions in eigen huis de bovenliggende partij. Twee dagen later moesten de Bevo-heren op bezoek bij Kras/Volendam

het onderspit delven. Ondanks dat de Heldenaren in beide wedstrijden met lege handen achterbleven, was het sentiment na afloop verschillend.

 

In Sittard heerste er na afloop vooral teleurstelling over de eigen prestatie. Het vertoonde spel en met name ook de inzet waren een Limburgse derby, waarin ook nog eens belangrijke punten voor het klassement verdeeld werden, niet waardig. De Bevo-mannen speelden gezapig en konden er alleen in het eerste kwartier een gelijkopgaande wedstrijd van maken. Zonder de nog geblesseerde Dario Polman, maar wel weer met de van blessures teruggekeerde Nick de Kuyper en doelman Bart Ravensbergen konden de Heldenaren tot 7-7 in het spoor blijven van de Lions. Daarna kwam de thuisploeg via doelpunten van Roel Adams en Martijn Meijer op een 9-7 voorsprong, om die vervolgens niet meer uit handen te geven. Bij rust bedroeg de marge nog 3 doelpunten, 15-12, maar in de eerste minuten na de hervatting werd die gestaag uitgebreid. De Heldenaren begonnen bijzonder slap aan de tweede helft en konden in verdedigend opzicht geen vuist maken. Tegelijkertijd hadden ook de aanvallers niets in de melk te brokkelen en zo stond na 35 minuten al een 19-12 tussenstand op het scorebord. De wedstrijd was gespeeld. Lions waren heer en meester in eigen huis en speelden professioneel de wedstrijd uit. Via 24-18 werd het uiteindelijk 29-22 in het voordeel van de Zuidlimburgers. Met gebogen hoofden verlieten de Bevo-spelers het veld, beseffende dat de start van het nieuwe jaar zojuist behoorlijk in de soep gelopen was.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Nick de Kuyper 9; Pim Augustinus, Jeroen van den Beucken 5; Robin Jansen 2 en Eelco Weevers 1.

 

 

Twee dagen later stond in Volendam een ander Bevo Hc op het veld. Tegen de regerend landskampioen kwam de ploeg van coach Martin Vlijm weliswaar moeizaam uit de startblokken, maar knokte zich knap terug in de wedstrijd. Ondanks een aanvankelijke 5-1 achterstand, was de stand van 21 minuten volledig in evenwicht, 8-8. Vooral Jeroen van den Beucken speelde in die fase ijzersterk en nam de Bevo-ploeg op sleeptouw. Omdat in het laatste deel van de eerste helft toch weer teveel kansen gemist werden, keken de Heldenaren bij rust alsnog tegen een 12-9 achterstand aan. Na rust gebeurde hetzelfde als eerder in de week tegen Lions. Bevo Hc begon slap aan de tweede helft en kreeg daarvoor snel de rekening gepresenteerd. Onder andere twee treffers van Joey Duin brachten Volendam op een comfortabele 16-10 voorsprong. Anders dan twee dagen eerder was daarmee de wedstrijd echter nog niet gespeeld. De Bevo-mannen rechtten immers de rug en vochten terug. De organisatie in de verdediging werd beter en er werd vooral weer gestreden voor elke bal. De beloning bleef niet uit. Bevo Hc verkleinde het verschil tot 17-14 en bracht zich zo weer helemaal terug in de wedstrijd. De spanning was terug en de meegereisde supporters gingen er eens goed voor zitten. Ondanks hun enthousiaste aanmoedigingen duurde het enige tijd voordat de marge verder teruggebracht kon worden. Teveel kansen werden gemist en daardoor kon de achterstand pas na 56 minuten teruggebracht worden tot 2 doelpunten, 21-19. Bij de ervaren Volendam-equipe was er nog geen sprake van paniek, maar alertheid was plotseling geboden. Zeker toen Jeroen van den Beucken met zijn 9de treffer de stand op 22-21 bracht. Nog ruim 1 minuut was te spelen en een gelijkspel behoorde weer tot de mogelijkheden. Voor de Bevo-mannen deed zich het probleem dat Volendam in balbezit was en alle routine in de strijd kon gooien om de overwinning veilig te stellen. Toch was er een sprankje hoop toen doelman Bart Ravensbergen kort voor het einde een uitstekende redding verrichtte en Bevo Hc in balbezit leek te brengen. De scheidsrechters hadden echter een overtreding geconstateerd en besloten tot een strafworp, die Joey Duin vervolgens in een 23-21 eindstand wist om te zetten. Voor de tweede keer in twee dagen was er teleurstelling in het Bevo-kamp, maar anders dan in Sittard bood het vertoonde spel dit keer perspectieven voor de toekomst.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Jeroen van den Beucken 9; Pim Augustinus 5; Robin Jansen 3; Niek Jordens 2; Eelco Weevers en Nick de Kuyper 1.