Prins Tom d'n 1e  

Zondag 12 januari is in een gezellig druk Palladio Tom d’n 1ste Knaapen uitgeroepen tot 61ste Prins van De Dörper Kuus. Met als lijfspreuk: “Same zinge in de juuste toeën, deze vastelaovend wört boetegewoeën!”regeert hij dit jaar als Prins over het Dörper Kuuzeriek.

Echter voor het zover was werd aan het begin van de middag onder leiding van Vorst John afscheid genomen van Prins Guus d’n 2de en zijn Adjudant Niels. Natuurlijk werden ook Lizet en Ruth van Guus en Niels niet vergeten, zij kregen een mooie bos bloemen. Jônges en maedjes, nogmaals super bedankt voor alles, het was in één woord : Geweldig!!!! Daarna werd Guus op ludieke wijze opgenomen bij het gezelschap van de Aod Prinsen. De slagergroepen De Laat Komers, Waem (winnaar presentatieprijs) en Fris e-wig warmde de zaal alvast op voor het grote moment. Nog snel werden de laatste “Veurspel-breefkes” ingevuld, en toen was het grote moment aangebroken en werd de bekende “KOP” door de zaal naar het podium gebracht. Vorst John bouwde de spanning nog wat op met enkele aanwijzingen tot dat op het podium de “KOP” omhoog ging en onder luid gejuich Tom Knaapen werd uitgeroepen tot nieuwe Prins van de Dörper Kuus.

 

Nadat hij de prinselijke bescheiden had ontvangen uit handen van de Dansmarietjes en de Proclamatie was voorgelezen, koos Prins Tom d’n 1ste zijn kameraad Roel Arnoldussen tot zijn Adjudant. De vriendinnen van Tom en Roel kregen een prachtige bos bloemen. Hierna sprak Prins Tom d’n 1ste zijn onderdanen voor de eerste keer toe. Hij hoopt er samen met alle Kuuskes en Kuus van Dörp een fantastische Vastelaovend 2014 van te maken, wat ongetwijfeld zal gaan lukken! Tom werkt als leerling begeleider in de gehandicapten zorg bij Daelzicht en heeft als hobby’s vastelaovend, handbal (trainer D jeugd), tennis en voetbal. Roel werkt bij College Den Hulster in Venlo als docent lichamelijke opvoeding, en heeft naast vastelaovend als hobby’s handbal, tennis, wintersport en op vakantie gaan.

 

Als afsluiting van het officiële gedeelte zong Alaaf airlines, die zaterdag 18 januari in de halve finale van het LVK staan (stem allen op nummer 27), hun winnende slager Neet te Haoje!. Onder muzikale begeleiding van DJ Rob Zelen kon het feest beginnen.

 

Op zondag 23 februari is de receptie van Prins Tom d’n 1ste en adjudant Roel in Kuuzetempel de Zoes.

 

Bron: website CV Dorper Kuus