Prima 6e plaats voor Dames C1 op Hasselt-toernooi 

Op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar nam het dames C 1 – team deel aan het sterk bezette toernooi in Hasselt. Vanwege de andere leeftindsindeling in Belgie kwam men uit in een hogere leeftijdscategorie. Tien ploegen namen er aan het toernooi deel, verdeeld in 2 poules van 5. Er werden maar liefst 5 wedstrijden van 30 minuten gespeeld.

De eerste wedstrijd ging tegen Initia Hasselt 2, dat enkele speelsters van 1 in de gelederen had en daardoor buiten mededinging meespeelde. Het vroege opstaan en het 2 weken niet trainen was in deze wedstrijd duidelijk te merken. Er werden nogal wat pass- en vangfouten gemaakt. Ook grote kansen werden niet benut. Uiteindelijk werd het toch een verdienstelijk gelijkspel: 9-9.

De 2e wedstrijd ging tegen de latere toernooiwinnaar: de meiden van Dongen. Deze atletische meiden lieten flitsend aanvalsspel zien en waren duidelijk een maatje te groot. Het werd een 18-10 nederlaag.

Tegen de volgende wedstrijd werd erg opgekeken. De ploeg van het Graaf HuynCollege ,zeg maar de ZuidLimburgse selectie, had al enkele zeer goede wedstrijden laten zien. De Heldense meiden lieten in dit partijtje echter zien uit het goede hout gesneden te zijn. Er werd in de dekking keihard gewerkt; aanvallend liet men mooie acties en prima doelpunten zien. Jammer dat er 3 penalties gemist werden. UJitstand: 9-9.

In de laatste poulewedstrijd speelde men tegen Heerle (uit Brabant), een team met allemaal grote meiden. Opnieuw lieten de geelblauwen zien in de eerste wedstrijden veel geleerd te hebben. Ook nu weer werd er heel goed verdedigd en mooi aanvalsspel op de vloer gelegd. Het werd dan ook de eerste overwinning: 13-11.

Door deze resultaten eindigde men gelijk met het Graaf HuynCollege op de 2e plaats. Een minder doelsaldo ( -6 om + 1) betekende dat er om de 5e/6e plaats gespeeld worden. Tegenstander was Leidsche Rijn B 1, met fysiek heel sterke meiden in de ploeg. De wedstrijd begon goed. Met goed verdedigend werk en snelle aanvallen nam men in de eerste 4 minuten een 4-2 voorsprong. Daarna gebeurde uit: de zeer goed keepende Marlou kreeg een knalharde bal op haar neus. Het bloed stroomde uit haar neus en gevreesd werd voor een breuk. Nicol stapte dapper het doel in, maar de verdediging bleek niet meer bestand tegen het duwwerk van de ploeg uit Utrecht. Ook aanvallend kwam men er niet meer door, waarbij de leiding wel wat meer had mogen optreden. Uiteindelijk werd het 12-10 in het nadeel van de Heldense equipe, maar niettemin een uitstekend resultaat.

 

Eindstand:

1. Dongen

2. VOC Amsterdam

3. Initia Hasselt

4. Graaf Huyn College

5. Leidsche Rijn

6. Eurotech/Bevo.HC