Portugese ploegen omarmen Limburgse Handbaldagen 

Na eerdere deelnames van FC Porto, ABC/Uminho, Aguas Santas/Milaneza, Madeira SAD en S.L. Benfica is het in 2016 de beurt aan Associacaoa Artistic de Avanca. De middenmotor uit het gelijknamige Avanca is de 6e ploeg uit de hoogste Portugese divisie die de weg naar de Limburgse Handbal Dagen heeft gevonden.

Trainer Carlos Martingo kent de LHD maar al te goed en was in 2012 als assistent trainer verbonden aan tweevoudig toernooiwinnaar FC Porto. ‘Het zal voor mijn ploeg een geweldige ervaring zijn. Het toernooi is de jaren een begrip in Portugal. Trainers en spelers omarmen het toernooi en mijn spelers en spreken regelmatig met andere ploegen over het toernooi en ze kunnen niet wachten om op Limburgse bodem te spelen. Het team is onervaren en de LHD zijn een schitterend evenement waar ze zich willen tonen. Het zal niet makkelijk worden maar gaan onze uiterste best doen om de Portugese eer hoog te houden’, aldus een enthousiaste Martingo.

De 29e editie van de LHD zal plaatsvinden in Sittard-Geleen op 27, 28 en 29 december 2016 en de Limburgers OCI Lions en Targos Bevo zullen het eveneens opnemen tegen het Noorse Halden Topphåndball, het Letse Tenax Dobele en nationale ploeg van Iran.