Ploeg van coach Vlijm verliest in Aalsmeer 

Bevo onderuit in Bloemenstad 

Targos Bevo Hc heeft de uitwedstrijd in de BENE-League tegen FIQAS Aalsmeer verloren met 32-26. Bij rust stond het 15-12.

 

De ploeg van coach Martin Vlijm begon goed aan de wedstrijd in de Bloemenstad voor driehonderd toeschouwers.

Na een aftastend begin kwam Bevo via een paar snelle acties op voorsprong: 2-4.

Vlijm: “Het begin was prima. Daarna missen we kansen, we krijgen enkele twee minuten straffen en gaan afwachtend spelen. Alsof de ploeg slaappillen had geslikt. Onze dekking stond niet meer goed, terwijl dat ons sterke punt is.”

 

Rode kaart

Toch houdt Bevo stand. De ommekeer volgt bij de stand van 7-6 wanneer Samir Benghanem van de thuisploeg een rode kaart krijgt na een wilde verdedigende actie.

“Eigenlijk moet je daar als ploeg van profiteren”, aldus Vlijm. “Het tegendeel gebeurde. Aalsmeer ging beter spelen en wij slechter. Vreemd. Na die rode kaart missen we de overtuiging. Met een ruststand van 15 -12 komen we goed weg”

 

Achterstand

Een week eerder in de wedstrijd thuis tegen Hasselt bewees de voormalige landskampioen en bekerwinnaar dat een achterstand van drie doelpunten geen probleem hoeft te zijn. Toen werd een achterstand van 15-19 omgebogen in een ruime overwinning: 28-24.

Zo’n huzarenstukje blijft uit in Aalsmeer. Enkele tijdstraffen worden Bevo funest. Binnen vijf minuten loopt de thuisploeg uit naar 19-12 en naar 28-20, met nog zeven minuten te spelen. In de slotminuten kan Bevo iets terugdoen en brengt de achterstand terug tot zes doelpunten. Aanvoerder Pim Augustinus krijgt nog een rode kaart.

Vlijm: “Die rode kaart was niet meer van invloed op de wedstrijd. Op een gegeven moment was het geloof weg binnen het team. Heel jammer.”

 

Finaleronde

De eerste vier ploegen van de BENE-League plaatsen zich voor de finaleronde. Bevo staat nu vijfde met één punt achterstand op de nummer vier. “Zolang je uit niet wint, moet je thuis alle wedstrijden winnen. Dus zaterdag ook van Lions”, stelt Vlijm.

Een paar weken geleden speelde Bevo in de sporthal in Sittard knap gelijk tegen de landskampioen en de winnaar van de BENE-League vorig seizoen.

“Het was niet onze beste wedstrijd, maar toen hebben we wel degelijk gespeeld. Niet à la Bevo, maar heel rustig”, zegt de coach. “In De Heuf moeten we iets laten zien. Er is geen andere mogelijkheid; we moeten winnen.”