Play offs voor Eurotech Bevo Hc in beslissende fase 

Afgelopen weekend stond de derde speelronde van de play offs op het programma. De heren van Eurotech Bevo Hc kwamen daarin niet in actie en moesten toezien hoe de concurrenten in groep B, Kras/Volendam en JMS/Hurry Up, streden om de punten.

In Zwartemeer toonde Volendam zich na 60 minuten de sterkste en pakte met 29-32 de volle winst. Daarmee staan de Volendammers halverwege de play off-competitie al met anderhalf been in de kruisfinales. Hurry Up en Bevo Hc zullen in de komende duels gaan strijden om het andere kruisfinaleticket. In de eerst volgende speelronde staat in dat opzicht een belangrijke wedstrijd op het programma. Bevo Hc gaat op bezoek bij Hurry Up. De Heldenaren zijn bij een gelijkspel verzekerd van een plaats bij de laatste 4. Het thuisspelende Hurry Up vecht komende zaterdag met andere woorden voor zijn allerlaatste kans. De Drenten móeten winnen. In de reguliere competitie slaagden ze daar twee maal in, maar 3 weken geleden liepen ze in het eerste play off-duel in Panningen nog tegen een stevige nederlaag aan, 32-20. Verwacht mag dan ook worden dat de wedstrijd van zaterdag 15 maart bol zal staan van de spanning en revanchegevoelens. Aan de mannen van Bevo-coach Martin Vlijm de uitdaging om het hoofd koel te houden en hetzelfde hoge niveau te laten zien als bij de eerdere ontmoeting tussen beide ploegen. Vanaf 20.30 uur zal in sporthal De Eendracht moeten blijken of de Heldenaren daarin slagen.

 

Supporters die het duel in Zwartemeer willen bijwonen kunnen zich aanmelden voor de busreis bij teammanager Theo Sonnemans (theoson@home.nl of 077-3076144). De bus vertrekt om 16.00 uur bij café De Nabber in Beringe. In groep A van de play offs wist E&O koploper Aalsmeer te verrassen, waardoor de spanning volledig terug is. Halverwege de competitie heeft koploper Aalsmeer slechts 1 punt voorsprong op Lions en 2 punten op E&O en dus is hier nog alles mogelijk.