Pittig dubbelprogramma voor Eurotech Bevo Hc 

Het nieuwe jaar is twee weken oud en daarmee staat de Nederlandse eredivisie weer op het punt om uit haar winterslaap te ontwaken. Na de Limburgse Handbal Dagen in de slotdagen van december en de wedstrijden van het Nederlands team in de eerste weken van januari kunnen de spotlights weer volledig gericht worden op de strijd in de

competitie.

 

Ook voor de heren van Eurotech Bevo Hc gaat de competitie weer van start. En hoe?! In de eerste speelweek van het nieuwe jaar staan de mannen van coach Martin Vlijm voor de zware opgave om de nummers 2 en 3 van de ranglijst te verrassen. Op donderdag 16 januari gaan de Heldenaren eerst op bezoek bij nummer 3, OCI/Lions. De Limburgse leeuwen lijken na een stroeve start weer op koers voor de strijd om de landstitel. Beste bewijs hiervan vormde het laatste duel van het afgelopen jaar, toen in Volendam de regerend landskampioen naar een 20-25 nederlaag werd gespeeld. Het duel in sporthal Fitland XL begint om 19.30 uur. Lang om bij te komen van de ongetwijfeld weer enerverende Limburgse derby hebben de Bevo-mannen niet.

 

Al weer 2 dagen later wacht immers de volgende klus. Tegenstander is dan de nummer 2 van de ranglijst, Kras/Volendam. De Volendammers gelden al jaren als sterkste ploeg in de Nederlandse competitie en lijken momenteel extra gevaarlijk, omdat aan die status getornd wordt. Na drie achtereenvolgende nederlagen, tegen Aalsmeer, Quintus en Lions, lijkt de ploeg van coach Mark Schmetz zwalkende. In de afgelopen wedstrijdvrije periode zal de in haar trots aangetaste landskampioen er alles aan gedaan hebben om in 2014 sterk uit de startblokken te komen. Bevo Hc is gewaarschuwd.

Diverse spelers van de ploeg uit Peel en Maas kampen nog met blessures, anderen beleefden in de afgelopen weken juist een druk programma. Meteen na de laatste competitiewedstrijd in 2013 gingen immers de Limburgse Handbal Dagen van start, gevolgd door een reeks kwalificatiewedstrijden van Oranje met als inzet plaatsing voor het WK in Qatar. Aan de laatst genoemde missie kwam afgelopen zondag een teleurstellend einde. In Sittard werd nog wel met ruime cijfers gewonnen van Israël (34-24), mede dankzij treffers van Jeroen van den Beucken en Arjan Haenen, maar dat bleek achteraf onvoldoende voor de groepswinst. Die ging naar Griekenland, dat in België een gelijkspel uit het vuur wist te slepen.

 

In hoeverre de Bevo-mannen klaar zijn voor de strijd tegen de tweede titelkandidaat in 2 dagen moet blijken als op zaterdag 18 januari het duel tegen Volendam gespeeld wordt. Het beginsignaal in sporthal Opperdam zal klinken om 19.40 uur.

Supporters die het duel willen bijwonen kunnen zich aanmelden voor de busreis bij teammanager Theo Sonnemans (theoson@home.nl of 077-3076144).

De bus vertrekt om 14.30 uur bij café De Nabber in Beringe.