Pijnlijk verlies Targos Bevo Hc tegen Aalsmeer 

Targos Bevo Hc heeft tegen directe belager FIQAS Aalsmeer een gevoelige nederlaag geleden. In De Heuf werd het 24-32.  

Aanvoerder Pim Augustinus (acht doelpunten) ging voorop in strijd, maar moest toezien dat de meeste teamgenoten niet hun beste niveau haalden. Aan doelman Mark van den Beucken, in de tweede helft verving hij Bart Ravensbergen, lag het in ieder geval niet. Hij pareerde een handvol zekere doelpunten van Aalsmeer, dat in Tim Bottinga en doelman Gabriel Birjovanu zijn absolute uitblinkers had.

Een negatieve bijrol was er voor het arbitrale duo dat uitblonk in discutabele beslissingen en daarmee de snelheid uit de wedstrijd haalde. Bevo liep tegen vijf tijdstraffen op.

 

Verlies

Coach Martin Vlijm, hij kreeg een gele prent, zocht de oorzaak van het pijnlijke verlies vooral bij zijn eigen team. “Mentaal waren we niet klaar voor deze wedstrijd. Aalsmeer wist wat het te doen stond. Prima. Ze waren net wat beter, sneller en feller dan wij waren. Meedoen in dit soort wedstrijden is niet genoeg. Je moet iets extra’s brengen. Dat hebben wij niet gedaan en daarmee brachten we Aalsmeer in de wedstrijd. We misten onnodig veel kansen misten, zelfs strafworpen. Dat mag op dit niveau niet gebeuren.”

In De Heuf liep Bevo telkens achter de feiten aan. Een 2-1 voorsprong na vijf minuten werd door Aalsmeer snel omgebogen in 3-6. Bevo grossierde vervolgens in missers voor het doel van de tegenstander. Met name Nick de Kuyper en Jeroen van den Beucken waren ongelukkig in hun acties.

De ruststand was 10-15.

 

Lichtpuntjes

In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld niet. Lichtpuntjes aan Bevo-zijde waren Pim Augustinus en Robin Jansen, die zich wel trefzeker toonden tegen een fel verdedigend Aalsmeer. Zo kegelde Tim Bottinga Sonni de Jonge omver, een onbesuisde actie waarmee de sterspeler werd bestraft met een tijdstraf. Een rode kaart had niet misstaan.

Het lukte de thuisploeg niet om het verschil te verkleinen. Het besef na vijftig minuten spelen dat het een verloren wedstrijd speelde, leidde ertoe dat Aalsmeer uitliep naar 21-29 en uiteindelijk 24-32.

 

Kampioenspoule

Door het pijnlijke verlies naderde Aalsmeer Bevo tot op één punt in de kampioenspoule. De andere concurrent, Volendam, verloor donderdagavond thuis verrassend van Hurry Up.

Zaterdag speelt Bevo thuis tegen Volendam en ontvangt Aalsmeer koploper OCI Lions. Het beste scenario voor de manschappen van Martin Vlijm is dat Lions wint. Bevo moet Volendam verslaan.

“Over twee dagen moeten we er weer staan”, aldus Martin Vlijm: “We moeten winnen, anders hebben we een probleem, want er wacht ons nog een loodzwaar programma. Als we vandaag gewonnen hadden, dan hadden we een geweldige stap gezet. Dat moeten we nu zaterdag doen. Vanaf nu gelden geen excuses meer. De jongens weten dat.”

 

Doelpunten: Pim Augustinus (acht), Nick de Kuyper (vier), Sonni de Jonge (drie), Dario Polman (drie), Jeroen van den Beucken (twee), Niek Jordens (twee), Robin Jansen (twee). Tijdstraffen: Bram Knippenbergh (twee), Niek Jordens (twee) en Dario Polman (één).