Peter Lambert kiest voor Targos Bevo Hc 

Peter Lambert (23) wordt de nieuwe rechterhoekspeler bij Targos Bevo Hc. De voormalig speler van E & O, gaat een verbintenis aan van één jaar met een optie voor een tweede seizoen.

Dat heeft teammanager Danny van Katwijk bekendgemaakt. “We zijn erg blij dat Peter kiest voor Bevo. Rechterhoekspelers zijn dun gezaaid in Nederland, zeker van zijn niveau. Daar komt bij dat Peter beschikt over internationale ervaring en een aantal van onze spelers goed kent. Bij jong Oranje speelde hij samen met Nick de Kuyper, Bart Ravensbergen, Dario Polman, Jeroen van den Beucken en Sonni de Jonge. Bevo zal voor hem voelen als een warm bad.”

 

Peter Lambert laat vanuit Australië weten dat hij blij is dat hij zijn loopbaan gaat vervolgen bij de vice-landskampioen. “Bevo is in drie jaar tijd een topploeg geworden in Nederland. Het is een eer om voor Bevo te mogen spelen.”

 

Peter Lambert, broer van handballer Bart Lambert, speelde zes seizoenen bij E & O, de voormalige ploeg ook van Sonni de Jonge. Met Jong Oranje behaalde Lambert samen met de vijf eerder genoemde Bevo-spelers in 2013 de vijfde plek tijdens het WK in Bosnië.

 

Van Katwijk: “Momenteel verblijft Peter in Australië. Begin augustus sluit hij aan de bij de groep.”