Persvoorstelling Bene-league 2015/2016 

Op 5 september starten we weer met een nieuw seizoen van de BENE-League handball. Daarmee wordt het sportieve project van de KBHB en het NHV voortgezet.

Net als vorig jaar zullen vier Belgische en vier Nederlandse topteams het tegen elkaar opnemen van begin september 2014 tot eind januari 2015. Deze competitie, de BENE-League Handball, zal eindigen met een Final4. Daarna spelen de ploegen nog play-offs in eigen land. Met deze regeling blijven het NHV en de KBHB binnen het kader dat eerder vastgelegd werd. Vanaf het volgende seizoen zal de BENE-League worden uitgebreid naar 12 ploegen.

 

Nieuw dit jaar is de “match of the week”. Iedere week is er een match of the week die opgenomen wordt door het bureau sportbeat en ook op de woensdag na de wedstrijd wordt uitgezonden. De gemaakt beelden zijn vrij toegankelijk en alle media die ze willen gebruiken kunnen hierover afspraken maken met sportbeat. (http://www.ivr-sportbeat.com/). Hiermee zetten we het product BENE-League handball verder in de markt.

 

Het NHV en de KBHB hebben afspraken gemaakt over de algehele organisatie, kalenderplanning en de financiering van de BENE-League Handball 2014-2015. Ze hebben eveneens een intentieverklaring getekend voor het verder zetten van deze samenwerking voor de komende seizoenen.

 

Op 31 augustus aanstaande zal in het stadhuis van Antwerpen een persconferentie zijn. De pers is hiervoor van harte uitgenodigd. Naast een algemeen deel zal er ook voldoende ruimte zijn om met spelers, trainers en bestuurders te praten. We starten om 18.00 uur.