Peel en Maas Cup 2014 na geslaagde handbaltour 

Handbal in de gemeente Peel en Maas. Ben er bij, beleef het mee! 

Na de wederom geslaagde handbaltour langs de scholen krijgen de kinderen van alle scholen de mogelijkheid om tegen elkaar te strijden om de Peel en Maas Cup.

De kinderen maken (soms met hulp van de leraar) zelf de schoolteams. Het enthousiasme straalt er vanaf. Om het toernooi nog succesvoller ta maken zoeken we nog teams. Geef je dus snel op! Opgave kan nog tot 14 april!

Peel en Maas - Op woensdag 14 mei zal de alweer derde editie van de Peel en Maas Cup plaatsvinden. Hét voorjaarse handbalscholentoernooi in de gemeente Peel en Maas. In de categorieën meisjes groep 5/6, jongens/gemengd groep 5/6, meisjes groep 7/8 en jongens/gemengd groep 7/8 strijden teams van alle scholen uit de gemeente Peel en Maas om de felbegeerde cup. De winnaars mogen deelnemen aan de Limburgse Kampioenschappen die op woensdag 21 mei in Roermond gehouden worden.

 

Net als vorig jaar heeft Ron Klemann, combinatiefunctionaris en speler van Heren 1, weer met veel succes de handbaltour langs de scholen gemaakt. Alle 17 scholen van de gemeente Peel en Maas hebben wederom meegedaan. In principe krijgt iedere klas van groep 3 t/m 8 één kennismakingsles. "De scholen blijven enthousiast over dit project. In het derde jaar dat we dit nu als vereniging - en in Maasbree en Baarlo met zeer prettige medewerking van BSAC - oppakken zie je al een grotere herkenbaarheid en vaardigheid bij de kinderen. En het belangrijkste ze vinden het leuk! De enige opmerking die ik nu vaak krijg is dat het te kort is en ze toch wel graag partijtjes willen spelen. En die mogelijkheid krijgen ze nu!”

 

Daar komt dan het scholentoernooi om de hoek kijken. Het is het logische vervolg op de kennismakingslessen. Nieuw dit jaar is dat naast de groepen 7/8 dit jaar ook groep 5/6 deel kan nemen. "Oefenen in een gymzaal is natuurlijk leuk, maar nog leuker is het om in een echte handbalarena je kunsten te vertonen. Daarvoor hebben we de Peel en Maas Cup in het leven geroepen. Om de scholen te ontlasten hebben we gekozen om dit na schooltijd op een woensdagmiddag plaats te laten vinden. De handbalvereniging zorgt dan voor de begeleiding als dat nodig is. De kinderen kunnen zelf een team maken en zich opgeven. Wel vragen we de scholen om de leerlingen te stimuleren samen een team te maken om ook als team de school te kunnen vertegenwoordigen. De medewerking van de leraren is belangrijk en ook erg positief te noemen. Ze doen vaak zelf ook nog enthousiast mee!"

 

Opgave is nog steeds mogelijk via peelenmaascup@live.nl. Het kan nog tot 14 april! Zorg samen voor een onvergetelijke handbalmiddag in de Heuf! Ben er bij, beleef het mee!"

 

 

Wat: Handbalscholentoernooi om de Peel en Maas Cup

Wanneer: Woensdag 14 mei 2014

Hoe laat: van 14.00 - 17.00 uur

Waar: De Heuf in Pannningen