Overtuigende zege van ontketend Targos Bevo Hc 

Heel Targos Bevo Hc begroette met opluchting 32-19 zege op Merksem Handbal. De vierde zege kwam tot stand door een gemotiveerd Targos Bevo Hc, dat vanaf de eerste minuut de regie had. Verdedigend stond de ploeg goed en aanvallend werd met gevarieerd spel aan de lopende band gescoord. Dat moet de ploeg inspireren voor de komende wedstrijden,

Bij Targos Bevo HC ontbraken Niek Jordens en Bram Knippenbergh door blessures, terwijl enkele spelers ook niet helemaal okselfris aan de afworp begonnen. Daarom waren enkele debutanten aan de selectie toegevoegd waren. Guus van de Heuvel, Tyron van Dalen, Sybren Stijweg en Jordin van Berlo kregen speelminuten in een goed draaiend Targos Bevo Hc. Guus van de Heuvel scoorde zelfs een doelpunt.

 

Vanaf de eerste minuut stond er een sterk Pannings collectief opde vloer. In de verdediging stond Targos Bevo Hc haar mannetje. Men gaf nauwelijks kansen weg. Bovendien stond keeper Markus Hammerschmidt een puike partij te keepen. Aanvallend werd er gevarieerd gespeeld. De Belgische defensie kreeg nauwelijks grip op de Panningse aanvalsvariaties. Via een 8-5 tussenstand bouwde Targos Bevo Hc de voorsprong uit tot 15-9. De traditionele inzinking bleef na de pauze uit. Targos Bevo Hc bouwde de voorsprong zelfs uit tot 20=11. Het was duidelijk, dat Targos Bevo Hc deze avond een maatje te groot was voor Merksem Handbal.

 

Onbegrijpelijk dat Targos Bevo Hc in Merksem een punt heeft laten liggen. Een ontketend Targos Bevo Hc bleef dominant in de tweede helft. Via een tussenstand van 27-16 stoomde het op alle fronten dominant Targos Bevo Hc door naar een 32-19 zege. De Belgen mochten hun keepers dankbaar zijn, dat dei nog diverse Panningse kansen onschadelijk maakte anders has Merskem Handbal een nog grote nederlaag geleden. Rik Elissen was dit maal de grote uitblinker met liefs acht doelpunten. Een schikmonument in de tweede helft voor Targos Bevo Hc. Na zijn fraaie vijfde treffer botste Robin Jansen tegen een Belgische verdediger op en moest hij geblesseerd uitvallen. Hopelijk is hij komend weekend toch van de partij tegen Achille Bocholt e tegen Initia Hasselt.

 

Zaterdag 17 december gaat Targos Bevo Hc op bezoek in Bocholt en zondag 18 december komt Initia Hasselt om 15.00 uur op bezoek in de Heuf. Zo spelend als tegen Merksem handbal kan Targos Bevo Hc voor de winterstop misschien gaan stunten tegen twee kandidaten voor de Final Four In ieder geval moet de eerste zege dit seizoen op een Belgische ploeg Targos Bevo Hc een boost hebben gegeven.

 

Score Targos Bevo Hc: Rik Elissen 8, Robin Jansen 5, Pim Augustinus en Toon Leenders ieder 4, Nick de Kuyper 3, Jeroen van den Beucken en Peter Lambert 2, Sonni de jonge, Max de Lange en Guus van de Heuvel allen 1.