Overtuigende zege Targos Bevo Hc  

In de beste wedstrijd van dit teleurstellende seizoen heeft Targos Bevo Hc uitgehaald tegen JMS Hurry Up. In een matig gevulde sporthal de Heuf werd in een enerverende wedstrijd met 32-25 van de Drentse ploeg van oud-Targos Bevo Hc coach Martin Vlijm gewonnen.

Ondanks de overtuigende zege blijft een gemotiveerd en met passie spelend Targos Bevo Hc, dat vanaf de eerste tot de laatste minuut dominant speelde, met een kater zitten. De ploeg speelt dit seizoen niet om de prijzen. Er resten slechts twee wedstrijden om de 5e plaats in de eindstand tegen Koorneef Quintus op zaterdag 13 mei (uit) en zaterdag 20 mei (thuis).

 

Targos Bevo HC – JMS Hurry Up was een fascinerend duel, dat op het scherpst van de snede werd gespeeld en waarbij Targos Bevo Hc vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij was. Een wedstrijd met vele tijdstraffen en strafworpen, excellente keepersreddingen en mooie doelpunten. Targos Bevo Hc had de betere start en kwam met 5-2 voor. Door Ronald Suelman en Tommie Falke kon JMS Hurry Up terugkomen tot 8-8, Het werd zelfs 10-9 voor de gasten, maar Targos Bevo Hc kwam sterk terug en kon met een 15-12 voorsprong gaan rusten. In de hectische slotfase kreeg Targos Bevo Hc-speler Toon Leenders een rode kaart.

 

Na de pauze hield Targos Bevo Hc een voorsprong van drie doelpunten. Door een sterke fase halverwege werd de voorsprong uitgebreid tot 24-17. Targos Bevo Hc bleef dominant in de slotfase en won verdiend met 32-25. Met deze prachtige slotoverwinning kwam een einde aan een seizoen, waarin Targos Bevo Hc te vaak in de slotfase zekere overwinningen verspeelde door collectief falen. In potentie moet Targos Bevo Hc ieder seizoen meespelen om de nationale titel. De ploeg heeft voldoende kwaliteiten in huis. Dit seizoen snel vergeten en vanaf nu gaan werken aan een succesvol seizoen 2017/2018 onder leiding van een nieuwe trainer, want na 1 seizoen werd het contract met trainer Harold Nusser niet verlengd.

 

Doelpuntenmakers Targos Bevo Hc: Rik Elissen en Nick de Kuyper ieder 6, Niek Jordens 5, Pim Augustinus, Jeroen van den Beucken en Peter Lambert ieder 3, Sonni de Jonge 2, Bram Knippenbergh, Nick van den Beucken, Robin Jansen en Toon Leenders ieder 1.