Overtuigende bekerwinst Eurotech Bevo Hc 

Voor het eerst sinds lange tijd kregen de supporters van Eurotech Bevo Hc weer eens de kans om een thuiswedstrijd in het bekertoernooi te bezoeken. Na 5 keer op rij een uitwedstrijd geloot te hebben, kregen de Heldenaren dit keer de nummer 4 uit de kampioensgroep, E&O, in eigen huis op bezoek.

Voor het eerst sinds lange tijd kregen de supporters van Eurotech Bevo Hc weer eens de kans om een thuiswedstrijd in het bekertoernooi te bezoeken. Na 5 keer op rij een uitwedstrijd geloot te hebben, kregen de Heldenaren dit keer de nummer 4 uit de kampioensgroep, E&O, in eigen huis op bezoek. Het werd een wedstrijd met een onverwacht verloop. De Heldenaren kwamen voor eigen publiek ijzersterk uit de startblokken. In aanvallend opzicht ging er weinig fout bij de thuisploeg. Nagenoeg elke aanval leverde een doelpunt op. Tegelijkertijd bleek dat de coaches Lambert Van Berlo en Danny van Katwijk hun ploeg ook in verdedigend opzicht prima geïnstrueerd hadden. Met doelman Thijs van de Mortel als extra slot op de deur gaf de defensie bijzonder weinig weg. Na 10 minuten stond een verrassende 10-2 tussenstand op het scorebord. Pas na een time-out en het inbrengen van doelman Jan de Bakker kwam E&O enigszins tot leven. De achterstand werd verkleind tot 10-5, maar veel meer zat er voor de Drenten niet in. Vooral in de verdediging liet de ploeg veel steken vallen. Met de rust in zicht kon Bevo Hc dan ook weer uitlopen tot 17-8.

 

Wie had gedacht dat E&O in de tweede helft wel orde op zaken zou gaan stellen, kwam bedrogen uit. De Bevo-mannen bleven het spel domineren, profiteerden van tijdstraffen van de gasten en liepen zelfs uit naar 20-11. Toen bij de Heldenaren halverwege de tweede helft de concentratie enigszins verslapte en E&O kansen kreeg om de kloof te verkleinen, stond een nagenoeg onbedwingbare doelman Thijs van de Mortel op. Tussen de 16de en 26ste minuut wist hij met uitstekende reddingen zijn doel schoon te houden en zo het laatste restje twijfel over afloop van de wedstrijd weg te nemen. Uiteindelijk kon er na 60 minuten gejuicht worden bij een 28-17 eindstand en bevestigde Eurotech Bevo Hc opnieuw zijn reputatie als cupfighter. Voor de volgende opdracht kunnen de Bevo-mannen nu hun borst nat maken. De halve finales kennen immers de sterkst denkbare bezetting sinds lange tijd. Behalve de Heldenaren schaarden namelijk ook de nummers 1 tot en met 3 van de kampioensgroep, Volendam, Lions en Aalsmeer, zich bij de laatste vier. Komende maandag zal de loting op het programma.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Nick de Kuypers, Niek Kuik 5; Jeroen van den Beucken, Pim Augustinus 4; Marijn Sinkeldam, Geert van de Goor, Eelco Weevers 3 en Max de Lange 1.