Opnieuw winst dames Eurotech Bevo Hc 

De dames van Eurotech Bevo Hc hebben zaterdagavond hun 5de wedstrijd op rij in winst weten om te zetten. Ditmaal was het Nieuwegein dat met lege handen huiswaarts werd gestuurd.

Door deze overwinning gaan ze ongeslagen aan kop in de 4de periode en komt de nacompetitie we heel dicht bij. Nieuwegein opende de score na ruim 1 minuut spelen (0-1). Dit bleek later ook de enige keer dat ze op voorsprong kwamen. Bevo begon geconcentreerd aan de wedstrijd zowel aanvallend als in de dekking. De eerste 5 minuten ging het nog gelijk op (2-2) Hierna nam Bevo een voorsprong en bouwde deze geleidelijk steeds verder uit. Via 5-3 en 9-6 stond het na ruim een kwartier spelen al 12-7. Via 16 -11 werd de rust bereikt met een 19-13 tussenstand. Enige smet op de eerste helft was het uitvallen van Linda v/d Broek met een knieblessure.

 

In de 2de helft kwam de overwinning geen moment meer in gevaar. Wel werd het spel wat rommeliger en werd er dan ook wat moeizamer gescoord. Na ruim een kwartier spelen had de ploeg van trainer Osvaldo Gomes pas 5x gescoord (24-19). M aar verder dan 4 doelpunten liet Bevo de tegenstander niet meer dichterbij komen (26-22). Met haar 2de doelpunt zorgde de goed spelende Romy van Ratingen weer voor een verschil van 5 (27-22). Toen Aicha Chida vervolgens ook nog 2x achter elkaar het net wist te vinden (29-22) en Anke Richters enkele geweldige ballen stopte was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Uiteindelijk scoorde Tessa Timmermans in de allerlaatste seconde het laatste doelpunt van de wedstrijd zodat er een verdiende overwinning van 33-26 op het score bord stond na zestig minuten spelen.

 

De doelpunten voor Eurotech Bevo Hc werden gemaakt door Aicha Chida 9, Inge van Velthoven 7, Tessa Timmermans 6, Ingrid Janssen 5, Romy van Ratingen 2, Pien Koopmans 2, Linda v/d Broek 1 en Fieke Arnoldussen 1.